Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Vratija se Šime

Autor: Šime Ćurko

28.08.2009. 22:00
Vratija se Šime


Rukometaši Zadar Slada preksinoćnjom utakmicom protiv Ilove u Mocirama ušli su u igračima lakši dio priprema, onaj kada se osim “suhih” treninga odigravaju i utakmice. O dojmovima iz dvoboja s niželigašem iz Grubišnog Polja ne može se mnogo reći. Očito je da su Zadrani očekivano još dosta neuigrani, posebno u obrani. Vrijedi zabilježiti prvi nastup Nina Jeraka nakon skoro deset mjeseci izbivnja s terena zbog operacije koljena. Vratio se i Šime Humbolt, ljevak s kojim je Zadar proživljavao najbolje rukometne dane i godine u ovom desetljeću. Još je jedan Šime pod povećalom, i to Markić. Riječ je o svestranom mladom igraču koji je svojim igrama u Biogradu odavno skrenuo pozornost (lokalne) rukometne javnosti. Dolazak u Zadar za Markića bi trebao biti važan korak naprijed, ali jednako tako i test koliko može pružiti u znatno jačoj konkurenciji od one u kojoj je do sada igrao. Nije tu kraj na ovaj ili onaj način zanimljivim igračima koji su igrali protiv Ilove, a koji se zovu Šime. Naime, za Zadar je zaigrao i Šime Zurak, lijevo krilo, koji je prije tri godine upisao studij u Zagrebu.
– Na Zuraka ne računamo kao na standardnog igrača, no dogovorili smo se da nam, bude li potrebno, pomogne u nekim utakmicama. On i dalje studira u Zagrebu i to mu je prioritet – kaže Roko Paleka čija će momčad biti oslabljena odlaksom Damira Samaržije, igrača koji je bio upotrebljiv na desnom krilu i desnom vanjskom. Samaržija, inače trener rukometašica Zadra, dugo je vagao hoće li nastaviti igračku karijeru ili se potpuno okrenuti trenerskom poslu. Na kraju se odlučio za ovo drugo.
– Ne mogu više stizati ispunjavati obveze u muškoj momčadi i odlučio sam da je najbolje okrenuti se treniranju ženske ekipe. Osim toga u Zadru nisu ispunili neke stvari koje smo se dogovorili pa nije bilo smisla nešto forsirati. Zadar neće biti lošiji bez mene jer momčad sada ima nekoliko ljevaka i moj se odlazak neće osjetiti – smatra Samaržija koji je Zadrov dres obukao prošlo ljeto i potvrdio se kao pojačanje, posebno u obrambenim zadaćama. Paleka kaže da nakon Samaržijina odlaska Zadar traži još jednog vanjskog igrača. Tako bi na probu trebao doći Marijan Bašić iz Crikvenice.
– Bašić igra na srednjem i lijevom vanjskom, a može i na desnom vanjskom. Očekujemo da će ovaj vikend igrati protiv Kaštela i Solina – potvrdio je Paleka, dodajući da Zadar i dalje traži kružnog napadača budući da se povratak nakon ozljede Anđela Žeravice očekuje za nekoliko mjeseci.
– Pivoti koji su do sada bili opcija kao potencijalna pojačanja nisu zadovoljili – objasnio je Paleka.


 ZADAR SLAD – ILOVA 33:25


ZADAR – Dvorana Mocire. Gledatelja: 30. Suci: Pavić, Torbarina (oba Zadar).
ZADAR SLAD: Cota, Balent, Svorcina, Marinović 3, Šimičević 5, Jerak 2, Peša 4, Buovac 6, Markić 3, Brkljača 4, Merhar 4, Humbolt 2, Zurak, Miletić, Čirjak, Peronja, Galošić. Trener: Roko Paleka.
ILOVA: Ružić, Bradešić, Vučemilović 4, Orct, Babić 1, Boroš 2, Truhlaž 3, Kralj 9, Glamožić 3, D. Vereš 1, G. Vereš 2. Trener: Damir Đerki.
Isključenja: Zadar Slad 16 minuta; Ilova 10 minuta.
Sedmerci: Zadar Slad 3 (3); Ilova 3 (6).