Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zebić: Spasilo nas dobro otvaranje utakmice

28.08.2010. 22:00
Zebić: Spasilo nas dobro otvaranje utakmice


Pjesma iz svlačionice nogometaša Zadra nakon osvojena tri boda protiv dotad neporaženog Zagreba najbolji je pokazatelj koliko im je ova pobjeda zapravo trebala. Teška sezona je pred njima i svaki uspjeh poput ovog kontra Zagrebaša je korak bliže cilju zvan ostanak. Nakon utakmice mišljena trenera su bila u skladu sa konačnim rezultatom, tj. da je Zadar bio minimalno bolji, ali zasluženo. Ivo Šušak je samo zažalio što se njegova momčad nije probudila mnogo ranije.
–  Ušli smo u utakmicu dosta nervozno te dopustili da Zadar ostvari dominaciju na terenu. Ta dominacija je kapitalizirana njihovim ranim vodstvom i trebalo nam je dugo da se vratimo. Imali smo priliku Medića za vratiti rezultat na nulu, no umjesto toga domaćin nas je kaznio drugim golom. U drugom dijelu smo živnuli, povezali redove i uspostavili igru karakterističnu za nas, s dosta pasova. Činilo se da smo se vratili u utakmicu, no usprkos trudu mojih igrača dosta smo kasno uspjeli smanjiti na 2:1 te je bilo teško ostati neporažen i u ovom kolu. Čestitke kolegi Zebiću i Zadru na zasluženoj pobjedi, a nama ostaje žal za propuštenom prilikom u drugom poluvremenu u kojem smo mogli ostvariti puno više od minimalnog poraza – kazao je Šušak nakon posljednjeg sučevog žvižduka. Kod njegovog kolege Zebića sigurno je bilo dosta olakšanja nakon pobjede koja je ozbiljno visila u posljednjim trenucima susreta.
–  Pribojavali smo se Zagreba koji je došao na Stanove s 13 bodova u pet kola, od toga je u oba svoja gostovanja uzeo puni plijen. Unatoč tome su moji igrači krenuli jako odmah od početka i iskoristili početno nesnalaženje Zagrebaša. Spasilo nas je to otvaranje u kojem smo imali nekoliko šuteva i jednu vrlo izglednu priliku nakon čega je uslijedilo vodstvo. Tad smo dobili jednu sigurnost koju je ulijevao taj Šarin gol. Ipak nastupilo je jedno razdoblje u kojem smo dosta teško živjeli. Uzvratili smo najboljom mjerom, drugim zgoditkom smo učinili pravi posao, a Zagreb je na sreću promašio izglednu priliku preko Krstanovića – prvi je komentar Zebića nakon 90 minuta sa popularnim pjesnicima, no upozorio je da je drugo poluvrijeme bilo s dosta problema koji u ovoj utakmici ipak nisu naškodili Zadrovim nastojanjima da uknjiži sva tri boda.
– Zagreb je odigrao dobro pogotovo u tom drugom dijelu kad je stiskao u želji da postigne gol. Dobro je što smo ga primili u relativnom kasnom razdoblju, pred sam finiš. Da je bilo ranije sigurno bi bilo problematičnije za nas, jer su igrači na terenu djelovali dosta umorno u završnici, a nije bilo lako pronaći novu energiju sa kadrom kojim raspolažemo. Najvažnije je da smo pobijedili i sad slijedi stanka od 10 dana koju moramo iskoristiti u smislu punjenja baterija i pokušaju da i na gostovanjima dođemo do nekog boda – za kraj je kazao Zebić.