Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Svi uljepšali Ugljan

28.08.2011. 22:00
Svi uljepšali Ugljan


Zahvalila bih svim domaćima, iznajmljivačima, vikendašima i ugostiteljima na uloženom trudu u izgled njihovih okućnica i terasa čime su doprinijeli da Ugljan bude ljepše mjesto, rekla je direktorica TZ Ugljan Dražena Strihić


Najljepšim vrtom ovogodišnje akcije TZ  Ugljan “Ugljan u cvijeću  2011.” u kategoriji vrt i  okućnica proglašen je vrt  Marie Cristine Ruffet i Željka Petrušova. U kategoriji  kuća za odmor najljepšim  vrtom proglašen je vrt Darinke i Ivana Marciuša, a  najljepšom terasom ugostiteljskog objekta terasa  Caffe & night bara Ritam.  Proglašenje pobjednika  održano je u subotu u Vili  “Stari dvor”. Ocjenjivanje  vrtova i terasa obavile su  članice Udruge žena Điran i  Udruge Aria.
Akcija Ugljan u cvijeću  zadnja je koja se održava u  sklopu ovogodišnjeg ugljanskog ŠUG-a. Drugo mjesto  u kategoriji najljepši vrt i  okućnica pripalo je vrtu  Anke i Stanka Crnošije, a  treće mjesto osvojili su Beri  i Velimir Kovačić. U kategoriji najljepši vrt i  okućnica kuće za odmor  drugo mjesto pripalo je vrtu  Branke i Mladena Županića, a treće vrtu Dragane i  Đorđa Šužberića. U kategoriji najljepša terasa ugostiteljskog objekta drugo  mjesto pripalo je terasi Villi  Stari dvor, a treće pizzeriji  Muline. Udruga mještana  Idro dobila je posebno priznanje za doprinos kulinarskoj i gastronomskoj ponudi, udruga žena Điran za  poseban doprinos kulturno  – tradicijskoj – turističkoj  ponudi, a Udruga Aria za  organizaciju manifestacija  za djecu i obogaćenje turističke ponude.
– Zahvalila bih svim domaćima, iznajmljivačima,  vikendašima i ugostiteljima  na uloženom trudu u izgled  njihovih okućnica i terasa  čime su doprinijeli da  Ugljan bude ljepše i ugodnije mjesto za življenje i  boravak. Također bih zahvalila članicama udruga koje su tijekom ljeta provodile  ocjenjivanje u nekoliko navrata. Mi u Ugljanu ove  godine bilježimo dobru sezonu i već je ostvareno više  od 100.000 noćenja, rekla je  direktorica TZ Ugljan  Dražena Strihić.
Predsjednik TZ Ugljan i  prethodnik sadašnje direktorice Valentin Bakota podsjetio je kako se akcija  Ugljan prvi put održala prije  deset godina te da je kroz  jedno desetljeće doprinijela  da sve veći broj ljudi brine u  izgledu svojih okućnica.  Načelnik Općine Preko Ante Jerolimov zahvalio je  svim sudionicima akcije, jer  su svi oni zajedno doprinijeli da Ugljan izgleda  ljepše i bolje.