Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Poluvrijeme dosta za šesnaestinu finala

Autor: Andrija Dešpoja

28.08.2013. 22:00
Poluvrijeme dosta za šesnaestinu finala

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Petardom protiv županijskog ligaša iz okolice Varaždina Zadrani su najavili na pravi način subotnji prvenstveni ogled protiv Slaven Belupa na Stanovima
Zadar je kako se i očekivalo lagano došao do pobjede nad županijskim prvoligašem Plitvicom iz Gojaneca te tako ostvario plasman u šesnaestinu finala Hrvatskog kupa.
Razumljivo, na Stanovima se okupilo tek nekih 300-tinjak gledatelja od čega je polovica pripadala gostujućim navijačima. Ferdo Milin poslao je prošaranu jedanaestoricu na teren s ciljem da iskuša neke mlade igrače kao što su Marin Jurina i Vlatko Blažević koji su zaigrali u paru u vrhu napada, dok je novo ime bio i Roberto Viduka koji je zaigrao na Vasiljevom mjestu na lijevoj strani.
Već u 4. minuti Zadrani su najavili da ozbiljno misle protiv slabašnih gostiju. Grgurović je majstorski opalio s 25 metara lijevom nogom, a lopta je sa unutarnjim felšom odsjela u desnom kutu gostujućeg vratara – 1:0. Rani gol zadovoljio je apetite domaćih igrača koji su ionako u ovu utakmicu ušli kao apsolutni favoriti dok se gostima već u početnim minutama rasplinuo plan o što duljem čuvanju svoje mreže. Sve ostalo na Stanovima bila je formalnost.
Visoko vodstvo nagnalo je Milina da početkom drugog dijela pruži priliku još jednom poletarcu, Leu Kapoviću koji je zamijenio Suraća, a priliku je dobio i Tokić zamijenivši Čirjaka.  Petardom protiv županijskog ligaša iz okolice Varaždina Zadrani su najavili na pravi način subotnji prvenstveni ogled protiv Slaven Belupa na Stanovima.


 ZADAR – PLITVICA 5:0


ZADAR – Stadion na Stanovima. Gledatelja: 300. Sudac: Mario Repušić (Runović); pomoćnici: Mario Pepur (Split) i Jakov Gabela (Split). Strijelci: 1:0 Grgurović (4′), 2:0 Čirjak (20′), 3:0 Blažević (27′), 4:0 Blažević (36′), 5:0 Blažević (88′). Žuti kartoni: Jurina 42′ (Zadar); I. Črnila 42′ (Plitvica).
ZADAR: Gluić, Šimurina (Bašić od 59′), Jerbić, Ikić, Viduka, Čirjak (Tokić od 46′), Grgurović, Surać (Kapović od 46′), Jurina, Blažević. Trener: Ferdo Milin.
PLITVICA: Kišiček, Horvat, Gredelj, Zgrebec, Tkalčec (Mat. Horvat od 67′), Mar. Horvat, Buhin (Pomper od 59′), I. Črnila, Ister, L. Črnila (Canjuga od 81′), Melnjak. Trener: Dragutin Posavec.