Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Tornado: Ostanak i Ace i Becka

Autor:

28.09.2008. 22:00
Tornado: Ostanak i Ace i Becka

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Obojica sudionika snose krivicu za ovaj događaj i u najboljem je interesu kluba da se akter(i) kazne novčanim kaznama i ostanu u klubu, jer samo zajedno možemo ostvariti zacrtane ciljeve u ovoj sezoni
Udruga navijača Tornado na konferenciji za novinare u dvorani na Višnjiku iznijela je priopćenje s kojim su izrekli svoje mišljenje o aktulanim događanjima u KK Zadar, vezanima prije svega za razmirice između trenera Aleksandra Petrovića i igrača Romela Becka.
– Od završetka prošle sezone kada smo osvojili naslov prvaka Hrvatske nismo se oglašavali oko nikakvih događanja oko kluba. Pritom mislimo na natezanje oko ostanka trenera Ace Petrovića, također oko ostanka nekih važnih igrača. Nismo se miješali u politiku dovođenja igrača kao ni na proteklo zatvaranje treninga navijačima od strane trenera Petrovića. Ali završno s ovim posljednjim događanjima odlučili smo progovoriti – uvodni je dio priopćenja koji je pročitao Milan Bačić u ime Tornada.
Bačić je potom nastavio čitati priopćenje koje je prethodno podijeljeni novinarima:
– Budući da nismo bili svjedoci samog sukoba između trenera Petrovića i Romela Becka do nas su dopirale kontradiktorne priče vezane za ovaj slučaj međutim nakon razgovora sa svim akterima događaja i svjedocima donijeli smo slijedeći zaključak: Niti jedan igrač, ma kako se on zvao, ne smije zaboraviti da je on plaćen biti na terenu, bez pogovora slušati trenera ma što mu on kazao. Svaki neposluh igrača smatramo neposluhom prema klubu i navijačima te za takav postupak očekujemo ispriku i primjerenu novčanu kaznu od strane kluba. Nijedan trener, ma kako se on zvao, ne smije se uzdići iznad kluba i igrača te mahati ostavkom kad mu nije po volji. Obojica sudionika snose krivicu za ovaj događaj i u najboljem je interesu kluba da se akter(i) kazne novčanim kaznama i ostanu u klubu, jer samo zajedno možemo ostvariti zacrtane ciljeve u ovoj sezoni. Košarkaški klub Zadar kao takav kolektiv kojemu je želja ulazak u Euroligu imati će našu potpunu podršku. Svako daljne rastezanje ovog događaja, tj. neposluh igrača ili uzdizanje trenera iznad kluba nećemo tolerirati. Pozorno ćemo pratiti daljna događanja i odmah reagirati kako se ovakve situacije ne bi više događale. Ovaj klub nije ničija “prčija” te se ne smije uzdizati iznad institucije kluba.
 


Osudili grafite
U Tornadu su se osvrnuli i na pisanje različitih grafita po javnim mjestima u Zadru.
– U potpunosti se ograđujemo od takvih akcija koje su najvjerojatnije stvar nekih pojedinaca koji ne žele dobro klubu. Kao Udruga komuniciramo s javnošću preko konferencija za novinare, službenih priopćenja i medija općenito – istaknuo je Mario Gavran, prvi čovjek Tornada, i zaključi:
– Moramo svi puhati u isto jedro!
Fontana oprosta
U Tornadu su spomenuli neke primjere sličnih situacija u drugim klubovima.
– Izdvojili smo situaciju kad su istu stvar napravili Vladimir Anzulović i Pankracije Barać, pa nisu ovako drastično kažnjeni. Isto tako svjedoci smo “slučaja Fontana” kada su uz ispriku kažnjeni igrači vraćeni u nogometnu reprezentaciju.