Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Paleka: Prelog i Umag nisu mjerilo

Autor: Šime Ćurko

28.09.2009. 22:00
Paleka: Prelog i Umag nisu mjerilo


Nakon što je Uprava odradila odličan posao ovog ljeta jasno je da ova momčad mora ići na jedno od prva dva mjesta i ulazak u Premijer ligu – kaže Roko Paleka, trener


Roko Paleka i nakon +21 njegove momčadi u Prelogu te +15 u drugom kolu protiv Umaga, čvrsto je na zemlji. Ili na parketu, svejedno.
– Nakon tako uvjerljive pobjede svaki trener mora biti zadovoljan. No, mi znamo da Prelog ne može biti odgovor na to koliko može ove momčad. S obzirom da su nam postigli samo pet golova u prvom poluvremenu, uz sve pohvale za igru mojoj momčadi u obrani, ipak je to znak da Prelog nije protivnik koji nam je mogao ozbiljnije naštetiti. Iskreno, očekivao sam više od Preloga – kaže Paleka koji se odmah okrenuo sljedećoj utakmici, gostovanju u Đakovu.
– Đakovčani su kvalitetniji od Preloga, a i njihova igra nam ne odgovara. U obrani igraju 3-2-1, a često idu na to da uspavaju protivnika, a onda s nekoliko kontri razbiju ritam utakmice. Nismo previše euforični nakon pobjede u Prelogu, to nam je samo poticaj da ovaj tjedan radimo još bolje i pripremamo se za sljedeće utakmice.
Paleka se malokad izjašnjavao o ambicijama svoje momčadi. No, nakon dolaska Ivana Ninčevića Paleki je postalo jasno da se od momčadi traži borba za prva dva mjesta.
– Predsjednik Perislav Zrilić je izjavio da idemo na prvo mjesto. Dakle, sam je rekao koje su nam ambicije. Kao trener uvijek čekam da se o očekivanjima od momčadi prvo izjasni Uprava kluba, a tek onda ja dolazim na red. Nakon što je Uprava odradila odličan posao ovog ljeta jasno je da ova momčad mora ići na jedno od prva dva mjesta i ulazak u Premijer ligu. Sada je na nama da posao koji je Uprava napravila na terenu dovedemo do pravog rezultata i tu nema previše mudrovanja.
Zadar ima igračku širinu i čini se da u ligi nema kvalitetnije momčadi. Ipak, poraz u prvom kolu u Velikoj Gorici pokazao je koliko je oprez nužan.
– Moramo paziti da nam borba za vrh ne postane preveliki teret. To bi bilo vrlo opasno jer u tom slučaju naš ambicije bile bi poljuljanje. Nismo mi momčad koja može otići npr. u Crikvenicu i reći da ćemo sigurno pobijediti. Zato ne trebamo previše unaprijed razmišljati, naša trenutačno najveća briga je Đakovo i jedino o tome želim razgovarati. U Đakovu moramo pobijediti jer samo tako ćemo potvrditi pobjedu u Prelogu.
Ivan Ninčević ušao je igru nakon 20-ak minuta, kada je Zadar već riješio pitanje pobjednika. Hrvatskog reprezentativca Paleka je koristio na lijevom krilu odakle je uz tri realizirana sedmerca Ninčević zabio 13 golova.
– Ninčević se uklopio u momčad bez problema, a kako sezona bude išla dalje i tom će dijelu biti sve bolje. Nadam se da će njegov povratak u Zadar, kao i pobjeda kojoj se nadamo u Đakovu, u 5. kolu kada u zadru igramo protiv Žapanje dovesti i mnogo veći broj gledatelja u našu dvoranu.


 ŽERAVICA POČINJE TRENIRATI




Danas ili najkasnije sutra sa Zadranima bi trebao početi trenirati Anđelo Žeravica, koji se opravio nakon operacije prednjih križnih ligamenata. Žeravica igra na poziciji kružnog napadača, a budući da nije bio spreman za početak sezone, u Mocirama su na toj poziciji angažirali Ivana Vučkovića koji se na mjestu pivota mijenjao s Josipom Pešom. Zadar i Žeravica još se nisu dogovorili oko nastavka suradnje, no očekuje se da će Žeravica, koji je lani ostavio odličan dojam, nastaviti karijeru u zadarskom dresu.