Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Prvi poraz koristio mladim igračima

Autor:

28.09.2009. 22:00
Prvi poraz koristio mladim igračima

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Mlađi igrači su mogli osjetiti ambijent gostovanja od navijača do suđenja i to je vrlo korisno pred početak prvenstva – smatra Marino Jurjević


Žestok ritam priprema i prijateljskih utakmica odveo je proteklog vikenda košarkaše Borik-Puntamike preko granice do sudjedne BiH, gdje su okušali trenutačnu spremu protiv Posušja i Čapljine. Posušje je apsolvirano relativno jednostavno, dok je drugi test protiv Čapljine bio pravi izazov za Puntamičane iz kojeg su izašli prvi put poraženi, u njihovoj devetoj pripremnoj utakmici od okupljanja početkom kolovoza. Ipak, zadovoljstvo se može iščitati iz riječi Marina Jurjevića koji je bio jedan od boljih u momčadi Nevena Plantaka na miniturneji po Hercegovini.
– Protiv Posušja imali smo lakšu utakmicu u kojoj se domaćin suprotstavio s dosta pomlađenim sastavom. Već u prvom poluvremenu napravili smo veliku razliku te su dosta minuta dobili najmlađi poput Mrkića, Hotija, Marina i Grabovca – prokomentirao je Jurjević prvi susret, a onda elaborirao situacije s druge utakmice u Čapljini.
– U Čapljini je već bila prava utakmica u kojoj smo usprkos porazu profitirali. I bez Ivanova, Čakaruna i Pavića odigrali smo odlično i mogli smo pobijediti da smo imali malo više sreće i naklonosti sudaca. Na kraju su najveću korist izvukli igrači poput Olivarija, Troskota i Baždarića koji su mogli osjetiti ambijent gostovanja od navijača do suđenja i to je vrlo korisno pred početak prvenstva.
Od početka prvenstva vas dijeli manje od tri tjedna. Koliko se može već sada predvidjeti šanse Borik-Puntamike u toj konkurenciji?
– Za sada mogu reći da se pripreme odrađuju odlično, na treninzima je pozitivna atmosfera, a to je uvijek dobar znak pred početak sezone. Zadovoljstvo je biti članom Borik-Puntamike u ovakvoj atmosferi i dobra je stvar što je došlo toliko mladih igrača naše redove. Konkurencija je nikad jača i to je naša nova snaga.


 TURNIR U DUBROVNIKU




Prvo kolo Puntamičanima donosi Šibenik u Jazinama. Bit će dosta pritiska pogotovo kod novih igrača u toj prvoj domaćoj utakmici.
– Zato svoj dio posla moramo odraditi mi koji smo već iskusniji u momčadi i koji smo prošli dosta sezona u ovoj ligi. Ipak, nema potrebe za nekim strahom za predstojeću sezonu jer se stvarno radi vrlo kvalitetno i složena je prava momčad u kojoj su svi ravnopravni. Bit ćemo sigurno dobri i prije svega vrlo agresivni s naglaskom na čvrstoj obrani. Dobro će nam doći turnir koji igramo sljedeći vikend u Dubrovniku protiv Splita, Čapljine i domaćina. To su pravi protivnici za završnicu priprema.