Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bitkom za Kup najavili uzbudljivu sezonu

28.09.2010. 22:00
Bitkom za Kup najavili uzbudljivu sezonu


Utakmica između Voštarnice i Pet bunara poslužila je, uz imperativ prolaska u 2. kolo Kupa Krešimira Ćosića, objema momčadima kao generalna proba pred skorašnji početak nikad izjednačenijeg natjecanja u A-2 ligi jug.
Oko 100-njak znatiželjnika u Jazinama moglo je vidjeti ne toliko kvalitetan, ali iznimno zanimljiv dvoboj koji je na kraju u neizvjesnoj završnici pripao Voštarnici. Prve tri četvrtine otišle su debelo na stranu igrača Borisa Hrabrova koji se u ovoj utakmici najviše uzdao u one najiskusnije koji su do kraja iznijeli susret. Petorka sa razigravačem veteranom Blaslovom, na poziciji beka šutera još jedan veteran Vidaković, a pod košem također prekaljeni Grgurević, Pikunić i Dražović. Dok su odličan impuls s klupe donijeli mladi Barić i Mišić. Voda je išla na njihov mlin sve do zamora materijala koji se osjetio ulaskom u posljednju četvrtinu. Na plus 15 razlike (63:48) dogodio se peti prekršaj dotad najboljeg Dražovića, a mlađahni igrači Pet bunara su nanjušili krv i serijom 16:2 do posljednje minute uspjeli dovesti utakmicu u šokantnu završnicu. Ipak nedostajalo je nekoliko milimetara da šut mladog Ramljaka donese pobjedu momčadi koja nominalno zauzima poziciju druge momčadi Zadra.
Tihomir Bujan suprostavljao je prvo poluvrijeme iskusnijim Voštarničanima trojicu svojih iskusnijih igrača (Vrsaljko, Šamarija, Gligora) koji su mogli prvenstveno masom suprostaviti se korpulentnijim centrima Voštarnice. Upravo u drugom poluvremenu točnije u posljednjih 10 minuta do izražaja je počela dolaziti bolja fizička sprema mlađahnijih Bunara, a s vanjskih pozicija su odlično vukli Jurlina, Milin, Šango i najnovije ime Ramljak koji je poslan na kaljenje kod Bujana po dolasku iz Posušja u Zadar.
Dojam o njemu je vrlo pozitivan, iako se primijetilo da nije još pohvatao sve koncepcijske uzde dokazao je da ima nos za igru, iskoristiv šut s vanjskih pozicija te da je jedan od onih igrača koji se ne libe preuzeti odgovornost što se najbolje vidjelo u negovom pokušaju posljednjeg šuta s kojim se moglo doći do pobjede. Sve u svemu, bila je ova utakmica prava uvertira pred novu sezonu u kojoj će uz ove dvije momčadi, i još dva zadarska predstavnika Poličnik i Jazine igrati važnu ulogu u krojenju vrha A-2 ligaške ljestvice.


 VOŠTARNICA ČEKA JAZINE ILI POLIČNIK


Prvo kolo Kupa Krešimira Ćosića donosi uvijek susrete gradskih rivala pa je tako Voštarnica išla na Pet bunara dok je drugi par Jazine – Poličnik koji svoju utakmicu trebaju igrati u petak. Pobjednik će ići u 2. kolu na Voštarnicu čiji pobjednik onda dobija protivnika iz Šibensko-kninske županije.