Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dinamo bolji od Hajduka

Autor: Hina (H)

28.09.2012. 22:00
Dinamo bolji od Hajduka

Foto: FAH



U utakmici 10. kola Prve hrvatske nogometne lige Dinamo je pobijedio Hajduk sa 3-1 (2-1). Strijelci za Dinamo bili su Sammir (37, 78-11m) i Čop (44), a pogodak za Hajduk zabio je Caktaš (1).
Bila je to utakmica sa šokantnim početkom, odličnim prvim poluvremenom, dok su u drugom dijelu navijači gledali “uspavanku”.
Hajduk je poveo nakon samo 34 sekunde, a strijelac je bio Mijo Caktaš kojemu je asistirao Ivan Vuković. No, veliku krivicu za pogodak snosi branič Dinama Josip Pivarić, koji nije pokrio Caktaša, iako nije imao drugog posla.
U 15. minuti prva velika prilika za Dinamo, Ademi si je izborio prostor za udarac, ali na pravom mjestu je vratar Blažević. Sedam minuta kasnije Beqiraj je u šansi, ali lopta odlazi pored gola.
Novu šansu “modri” su imali u 28. minuti, ali Blažević je na vrijeme istrčao i zaustavio je pokušaj loba Duje Čopa.
Dinamo je uspio izjednačiti u 37. minuti. Rukavina je lijepo prebacio Hajdukovu obranu, a Sammir je iz trka odličnim udarcem pogodio za 1-1.
U završnici prvog dijela, u 44. minuti, Dinamo postiže i drugi gol. Sammir je pokrenuo akciju, a Kovačić pronašao Čopa, koji je utrčao u kazneni prostor i zabio za 2-1.
Imao je Dinamo još dvije dobre prilike do kraja prvog poluvremena. U 40. minuti Sammir je pucao sa ruba kaznenog prostora, ali to blokiraju Hajdukovi igrači, dok je u 42. minuti, nakon ubačaja Pivarića, glavom pucao Rukavina iz neposredne blizine, ali pored gola.
U drugom poluvremenu tempo je znatno pao. Vrijedi izdvojiti priliku Beqiraja u 50. minuti, no lopta je otišla pored vratiju. Nakon toga Dinamovi navijači su bacili nekoliko zapaljenih baklji na teren, pa je utakmica bila prekinuta na dvije minute.
Dinamovu pobjedu potvrdio je Sammir u 78. minuti pogotkom iz 11-erca. To mu je bio deseti gol u prvenstvu. Prethodno je u kaznenom prostoru srušen Vida.
Treba reći i da je debitirao jedan od najvećih hrvatskih talenata, 16-godišnji Dinamov veznjak Alen Halilović, koji je u 83. minuti zamijenio dvostrukog strijelca Sammira.
DINAMO: Kelava, Vida, Tonel, Šimunić, Pivarić, Ademi, Kovačić (Krstanović, 75), Čop, Sammir (Halilović, 83), Rukavina, Beqiraj (Brozović, 70).
HAJDUK: Blažević, Vršajević, Maloča, Milović, Milić, Stojanović (Jonjić, 34), Radošević, Oremuš (Luštica, 88), Caktaš, Bencun (Bašić, 57), Vuković.
STRIJELCI: 0-1 Caktaš (1), 1-1 Sammir (37), 2-1 Čop (44), 3-1 Sammir (78-11m).
SUDAC: Vlado Svilokos (Sisak).
STADION: Maksimir
GLEDATELJA: 7.000