Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Mišo Čirjak je vjerovao da mogu više od Treće lige

Autor: Šime Ćurko

28.09.2012. 22:00
Mišo Čirjak je vjerovao da mogu više od Treće lige

Foto: PIXELL



Pokušavao sam u Zadru, bio na probama, igrao trening utakmice, ali kada bi se određivala momčad koja će ostati za Prvu HNL, tamo za mene nije bilo mjesta – kaže Batur


U Interu je uz Krševana Santinija jedini Dalmatinac. Svejedno, prošle subote na Stanovima je odlično odradio posao. Na žalost zadarskih navijača u “krivom” dresu – onom Intera iz Zaprešića.
– Slažem se s onim što je rekao Santini da smo očekivali pobjedu u Zadru. Ipak, nismo vjerovali da će biti tako uvjerljiva – kaže Luka Batur (1989.), stoper Intera koji je “dva ili tri puta bio u Zadru na probi”.
– Iz Zadra su me zvali na pripreme u ljeto 2011., ali shvatio sam da to više nema smisla. Pokušavao sam u Zadru i prije toga, igrao trening utakmice, ali kada bi se određivala momčad koja će ostati za Prvu HNL tamo za mene nije bilo mjesta.
Ima li ljutnje zbog toga?
– Nema, naravno. Vidio sam da u Zadru ne ide i uvijek sam se vraćao u Raštane. Tamo sam bio godinu i pol dana.
Treća liga ipak nije – Prva.
– To je točno, ali u Raštanima mi je bilo odlično. Momčad je bila kvalitetna, dobro smo radili, a i bliže mi je bilo iz Gorice gdje živim ići na treninge u Raštane nego u Zadar.
Svejedno, naputovao se Batur na relaciji Gorica – Zadar – Gorica.
– Dok sam trenirao u Zadru u mlađim kategorijama stalno sam putovao na treninge. Onda sam jedno vrijeme bio u mlađim selekcijama Raštana, pa se vraćao u Zadar.
Bio je Batur i u Dinamu. Onom iz Zagreba.
– Igrao sam za juniore Dinama godinu dana i onda se vratio kući.
Kad nije išlo sa Zadrom, Batur je bio zadovoljan s Raštanima. A tamo je jedan čovjek smatrao da Batur zaslužuje više od Treće lige.
– To je bio Mišo Čirjak, predsjednik kluba. Stalno mi je pokušavao naći neki angažman i tako sam završio na probi u Rudaru iz Velenja. U Sloveniji su bili zadovoljni sa mnom, no pojavio se problem s brojem stranaca, pa od Rudara nije bilo ništa.
Ipak, Rudar je Baturu otvorio put do Zaprešića.
– Iz Velenja su me preporučili Interu. Tamo sam se susreo s Brankom Laljkom, odradio sam nekoliko treninga kod Ilije Lonačerevića i u Interu su me odlučili zadržati. Odmah sam bio u prvoj postavi, a Santini mi je puno pomogao u adaptaciji na novu sredinu.
Ozljeda je Batura lani u jednom dijelu sezone udaljila iz prve momčadi.
– Imao sam problema s trbušnim zidom pa sam nisam igrao 6-7 kola. Sve skupa izgubio sam 2-3 mjeseca nakon čega se bilo teško vratiti u momčad koja se borila za ostanak.
Ostanak u Interu ovo ljeto nije bio upitan.
– Bili su zadovoljni sa mnom tako da sam bio siguran da ostajem u Zaprešiću. Inter mi je dao priliku kojoj sam se nadao i sada klubu želim zahvaliti na tome.
U Interu se ne boje dati priliku mladim igračima.
– To su uglavnom igrači iz zagrebačke regije i mislim da smo sada nakon nekih problema na početku sezone dobro posloženi.


Tko će o(p)stati




Nakon 9. kola Zadar i Inter, uz Cibaliju i Zagreb, glavni su kandidati za ispadanje.
– Ima još mnogo kola do kraja, a ja bih bio najsretniji da Zadar i Inter i dogodine budu u Prvoj ligi. Ipak, kako stvari sada stoje, i mi i Zadar morat ćemo dobro zapeti da bismo ostali prvoligaši.


Bolje Zadar nego Gorica


Inter je prošle subote Zadranima nanio jedan od najtežih domaćih poraza u Prvoj HNL. No, već u utorak Zaprešićani su neočekivano ispali u Kupu od drugoligaša Gorice.
– To nam je kiks, ali ako bismo morali birati pobjedu u Kupu ili u Zadru, izabrali bismo ovo drugo. Zadar nam je bio jako važno gostovanje i očito je da smo se dosta potrošili u toj utakmici. Osim toga, Gorica nije bezazlena momčad.