Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Neka se drugi igraju

Autor: Šime Ćurko

28.09.2012. 22:00
Neka se drugi igraju

Foto: Sebastian GOVORČIN



Zadrani danas (18 sati) u 1. kolu domaćini kaštelanskoj Mladosti
Odbojkaši Zadra odavno nisu odigrali Kup utakmicu. S Višnjika su poručivali da ih to natjecanje ne zanima jer za takvo što nemaju novca. Posebno ako je riječ o dalekim putovanjima. Ove godine Zadar je u 1. kolu Kupa dobio Mladost Marina Kaštela. Naizgled, najgori mogući ždrijeb, ali za Zadar zapravo idealan. Dvije utakmice s Kaštelanima dobro će doći momčadi Marina Masnića pred početak sezone u Prvoj A ligi, a bliži od Kaštela Zadru je u odbojkaškom svijetu samo Šibenik. Osim toga, realnost je da će Zadar ispasti od aktualnih državnih prvaka pa će biti pošteđen drugog kola Kupa i potencijalno dugog putovanja. Prva utakmica Zadra i Mladosti igra se danas (subota) u 18 sati na Višnjiku, a uzvrat je sljedeći tjedan.
Da Kup nije zanimljiv ni ženskim odbojkaškim klubovima u Zadarskoj županiji također je poznato. Prošli vikend u Posedarju su domaći drugoligaš, Donat i Bibinje, odigrali trokut turnir, koji je bio natjecanje Kupa za Zadarsku županiju. Donat je bio najbolji, ali njihova Kup avantura tu završava.
– Već u utorak navečer trebali smo igrati u Dubrovniku s domaćinom te Šibenikom za pobjednika regije jug koji bi onda išao u 1. kolo. Nama je takvo što potpuno neisplativo. Da se igralo u Šibeniku, to bismo još i mogli riješiti, ali ovako morali smo odustati – kaže Julija Kaleb, trenerica i igračica Donata.
Zadra i Arbanasa nije bilo u Posedarju. Tako je propuštena lijepa prilika da se pet sastava koji će ove sezone igrati u Drugoj ligi (Zadar igra i Prvu B ligu) nađu na jednom mjestu, odigraju poneku utakmicu i svi zadovoljni. Uostalom, klubovi se uglavnom žale kako nemaju s kime igrati trening utakmice. Tako opet ništa od neslužbenog “prvenstva Zadarske županije”, pa se i dalje ne sjećamo turnira na kojem je nastupilo svih pet klubova koji imaju seniorski pogon. Problem u komunikaciji ili nešto treće. Više nije ni bitno, ali malo koordinacije i zajedništva nikome ne bi naškodilo.