Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zdravstveni odgoj od ponedjeljka

Autor: Valentina Mlađen

28.09.2012. 22:00
Zdravstveni odgoj od ponedjeljka

Foto: Adam VIDAS



Nastavit ćemo s realizacijom sadržaja koji su se i do sada realizirali inkorporirani u jedan dio odgojno-obrazovnih područja. To je potreba, jer zaista, izazov vremena je takav da zdravstveni odgoj mora biti, kaže Vidaković
Agencija za odgoj i obrazovanje dostavila je dopis školama s informacijama o pripremi i provedbi kurikuluma zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednjim školama čime je i službeno zapečaćeno – zdravstveni odgoj u osnovne i srednje škole dolazi 1. listopada.
Kako je već prije najavljivano provedba kurikuluma planirana je kroz sadržaje integrirane u postojeće nastavne planove i programe i to kroz predmete kao što su priroda i društvo, biologija, tjelesna i zdravstvena kultura, psihologija i sl. Dodatni sadržaji kurikuluma bit će integrirani u sat razredne zajednice, do 12 sati u nastavnoj godini, a oni će se obrađivati već od 1. listopada i to u vremenu koje dogovore razrednici u suradnji sa stručnim suradnicima i ravnateljima škola.
Uz dopis o provedbi kurikuluma u škole još uvijek nije stigao sam kurikulum koji bi, s prikazom nastavnih sadržaja i obrazovnih ishoda, trebao biti objavljen na stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Agencije za odgoj i obrazovanje do 30. rujna, odnosno do nedjelje. Ravnatelj Medicinske škole Ante Kuzmanića u Zadru Davor Vidaković, u koju je također stigao dopis, kaže kako će se držati naputaka, a za sada čekaju i stvarni kurikulum.
– Nastavit ćemo s realizacijom sadržaja koji su se i do sada realizirali inkorporirani u jedan dio odgojno-obrazovnih područja unutar škole. To je potreba jer zaista, izazov vremena je takav da zdravstveni odgoj mora biti inkorporiran u školu, kaže Vidaković.
Agencija će organizirati i stručna usavršavanja učitelja, nastavnika i stručnih suradnika o sadržajima i temama zdravstvenog odgoja, a na njihovim stranicama bit će objavljeni i materijali i vodiči za pripremu i provedbu kurikuluma. U dopisu je naveden popis materijala koji su već sada objavljeni na stranicama Agencije.