Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pozivi Čulini i Perici, Begonja u pričuvi

28.09.2013. 22:00
Pozivi Čulini i Perici, Begonja u pričuvi


Niko Kovač, izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije, odabrao je kandidate za dvije nadolazeće utakmice. Hrvatska nacionalna selekcija do 21 godine starosti odigrat će u listopadu još dvije kvalifikacijske utakmice za odlazak na Europsko prvenstvo 2015. godine u Češkoj. U Zagrebu, 10. listopada na stadionu u Kranjčevićevoj, uslijedit će novi dvoboj s Lihtenštajnom, a četiri dana poslije, 14. listopada, Hrvatska gostuje na stadionu Cornaredo u Luganu, gdje će odmjeriti snage sa Švicarskom. Izabranici Nike Kovača iza sebe imaju dvije pobjede iz dvije utakmice, 5:0 protiv Lihtenštajna u gostima i vrlo vrijednih 2:0 iz Lviva protiv Ukrajine.
– Na popisu nema velikih iznenađenja. U utakmici protiv Lihtenštajna želimo pobijediti i moramo pobijediti, kako bismo pozlatili pobjedu u Ukrajini. Taj nam uspjeh neće ništa vrijediti ne pobijedimo li Lihtenštajn. Bit će teško, i Švicarci su se s njima namučili, kao i mi u prvoj utakmici – prokomentirao je izbornik.
– Dvoboj sa Švicarskom jedna je ključna utakmica i idemo po pozitivan rezultat, kao što smo išli i u Ukrajinu – naglasio je Niko Kovač. Švicarska također ima maksimalan učinak, pobjede nad Lihtenštajnom i Latvijom.
Izbornik Kovač za susrete s Lihtenštajnom i Švicarskom računa na 22 nogometaša. Pozvani su, vratari: Matej Delač (Vojvodina), Oliver Zelenika (Dinamo); braniči: Mato Miloš (Siena), Dino Mikanović (Hajduk), Toni Gorupec (Lokomotiva), Karlo Bručić (Lokomotiva), Dario Župarić (Pescara), Jozo Šimunović (Dinamo), Niko Datković (Rijeka), Nino Galović (Split); vezni: Filip Mrzljak (Lokomotiva), Josip Radošević (Napoli), Ivan Močinić (Rijeka), Hrvoje Miličević (Zrinjski), Marcelo Brozović (Dinamo), Marko Pajač (Lokomotiva), Mario Šitum (Lokomotiva), Petar Mišić (Lokomotiva); napadači: Antonini Čulina (Spezia), Mislav Oršić (Spezia), Stipe Perica (NAC), Ante Rebić (Fiorentina).
Pretpozive su dobili Luka Begonja (Zadar), Simon Sluga (Pomorac), Matej Mitrović (Rijeka), Dario Čanađija (Slaven Belupo), Bruno Petković (Catania) i Frano Mlinar (Udinese).