Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Kamp u Povljani otvara 200-tinjak radnih mjesta

28.09.2016. 22:00
Kamp u Povljani otvara 200-tinjak radnih mjesta


Eko-kamp Punta Nova u Povljani na Pagu i rekonstrukcija rovinjskog hotela Park uvršteni su jučer na listu strateških investicijskih projekata na sjednici tehničke Vlade.
Ukupno ulaganje u Autokamp Punta Nova iznosi 139,3 milijuna kuna, a investitor je tvrtka Nova Camping d.o.o. Povljana u vlasništvu braće Zvonimira i Gorana Tudorović iz Zadra. Braća Tudorović poznati su i kao vlasnici zadarske tvrtke Effectus-Consulting za upravljanje i savjetovanje na području turizma, specijalizirane za kampove.
Riječ je o kampu visoke kategorije, s pet zvjezdica u općini Povljana na otoku Pagu. Projektom je predviđeno uređenje 500 kamp parcela, 85 kamp mjesta, četiri sanitarna objekta i 250 mobilnih kućica ukupnog smještajnog kapaciteta 2.200 ljudi, uz stvaranje uvjeta za zapošljavanje 20 stalnih i do 145 sezonskih radnika kao i neizravno zapošljavanje još 40 zaposlenika u objektima koji će biti dati u najam, kazao je ministar gospodarstva Tomislav Panenić.
Panenić je istaknuo i da su za oba projekta osnovane operativne skupine koje će pomagati investitorima u otklanjanju preostalih prepreka za njihovu realizaciju.
Ministar turizma Anton Kliman je, pak, istaknuo da su to projekti koji  su za vrijeme mandata prošle vlade stajali tri-četiri godine, a oni su ih  uspjeli “otkočiti”.
Uoči sjednice Vlade Kliman je novinarima rekao da je Vlada u šest  mjeseci uspjela izgurati te projekte, nasuprot nekim vladama “koje su  pod navodnicima bile jako operativne a u četiri godine nisu napravile  ništa”.
– Ova dva, i još nekoliko projekata stavili smo na listu strateških, odradili smo ih sve i nadam se da će ih sljedeća vlada kvalitetno odraditi, istaknuo je. Na pitanje hoće li on dovršiti te projekte odgovorio je:
– Vidjet ćemo, mandatar će slagati vladu ne mogu vam to reći.
Autokamp Puna Nova gradit će se na 28 hektara terena na punti Rastovac, nasuprot malog porta u Povljani, a u maloj otočkoj općini s nestrpljenjem očekuju početak gradnje i otvaranje autokampa koji će donijeti nova radna mjesta.
– Radi se o velikom projektu visoke kategorije čije proglašavanje strateškima treba ubrzati procedure i olakšati realizaciju investicija. Naime, već za mjesec ili dva treba bi se ishoditi građevinska dozvola što je zadnja skalina za početak radova, rekao je Ivo Pogorilić, načelnik Općine Povljana.