Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Nema druge nego ponoviti Šibenik

28.10.2011. 22:00
Nema druge nego ponoviti Šibenik


Računamo da će nam domaće utakmice ove sezone biti znatna prednost – kaže Marin Masnić


Šibenik nije imao šansi na Višnjiku, a Marin Masnić, trener, nada se da neće ni Sisak. Opet, da će biti lako baš i neće jer Sisak u Zadar dolazi sa tri pobjede.
– Očito je da su jača momčad od Šibenika – logično zaključuje Masnić pred dvoboj 4. kola Prve A lige u kojem zadarski odbojkaši traže put do druge pobjede u sezoni. Sa gostovanja u Splitu i Opatiji Zadar se kući vratio bez osvojenog seta, a to je samo znak da se kod kuće ne smiju gubiti bodovi.
– Računamo da će nam domaće utakmice ove sezone biti znatna prednost, dijelom i zbog ambijenta u relativno maloj dvorani u kojoj se protivniku u prvi trenutak nije lako snaći – dodaje Masnić koji zna da je uz domaći teren za uspjeh nužna i kvaliteta. Rezultati pokazuju da je Sisak ima. Kakav Zadar odgovor sprema?
– Sigurno da računamo i na našu kvalitetu koju smo pokazali u prva tri kola, bez obzira na dva poraza koja su iza nas. Poteškoća nam je i ta što je Sisak momčad koju od svih konkurenata u ligi najslabije poznajemo. Nismo uspjeli nabaviti snimke njihovih utakmica, ali neke smo informacije ipak dobili. Zahvaljujući tome znamo koji su im najopasniji igrači i kako ih možemo zaustaviti.
Zadar je u 2. kolu protiv Šibenika u domaćoj prvoligaškoj premijeri igrao i na valu pozitivnih emocija koje je donio neočekivani ulazak u elitni razred domaće odbojke.
– I protiv Siska trebamo biti u tom raspoloženju jer bez toga bit će jako teško. Ono što smo odigrali sa Šibenikom, posebno u prva dva seta trebamo ponavljati i dalje. Računam i na podršku publike koja nas je povukla u utakmici sa Šibenikom – zaključuje Masnić.
Zadar Sisak dočekuje u najjačoj postavi, izostat će samo Marin Bakale koji još čeka prvi prvoligaški nastup.
U 4. kolu (29. listopada) igraju: Zadar – Sisak (17 sati), Centrometal – Šibenik, Daruvar – Zagreb, Rovinj – Vukovar, Karlovac – Mursa Pan P.I., Split – Varaždin Volley, Opatija – Rijeka.