Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Svjedočenje vjere

28.10.2011. 22:00
Svjedočenje vjere


Don Čedomil je pozvao vjernike da budu baštinici svega onoga što je Bog ostavio preko apostola, a to je svjedočenje vjere


Blagdan Sv. Šimuna i Jude Tadeja svečano je proslavljen misnim slavljem u župnoj crkvi na Bokanjcu, koje je predvodio don Čedomil Šupraha, ravnatelj Nadbiskupskog sjemeništa “Zmajević” u Zadru. Slavlju je uz župnika don Jerka Gregova sudjelovalo više od deset svećenika. Proslava blagdana apostola Šimuna i Jude Tadeja je započela procesijom svećenika i vjernika oko crkve.
 Don Čedomil je pozvao vjernike da budu baštinici svega onoga što je Bog ostavio preko apostola, a to je svjedočenje vjere, svjedočenje za Krista i svega onoga što nam je donio, njegova nauka koji nam je ostavio i po kome nastojimo živjeti, sakramenata i zajedništva.
– Ovi sveci nam poručuju da se jedino isplati ići za Isusom, što se tiče plana svoga života i planiranja svoje vječnosti, naglasio je ravnatelj Sjemeništa.
– To se postiže živeći svoje ljudske i kršćanske dužnosti, živeći intimno sa svojim Bogom kako su živjeli ondašnji apostoli, naviještanjem Kristova duha i načina. Zapravo tako donosimo rješenja i za ovozemaljske probleme i za konačni problem koji dolazi od straha od smrti. Pozvani smo poput apostola naviještati kraljevstvo Božje, kao radosnu vijest.
 Ljudi spontano osjećaju da onaj koji je redovito u crkvi, na misi, Kristov svjedok, nosi vjeru, govorio je don Čedomil dodajući kako se vjera živi po čuvanju obitelji, molitvi, opraštanju, odgoju mladih za žrtvu, po  nedjeljnoj svetoj misi, sakramentima, postu, uključenjem u župne aktivnosti te po crkvenim pokretima.