Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

U prometnoj nesreći poginuo 15-godišnji putnik

28.10.2011. 22:00
U prometnoj nesreći poginuo 15-godišnji putnik


Do nesreće u kojoj je smrtno stradao 15-godišnji putnik došlo je zbog neprilagođene brzine uvjetima i stanju na kolniku. Vozač (18) koji je vozio pod utjecajem alkohola od 0,46 promila nakon oštrog zavoja izgubio je kontrolu nad vozilom i sletio s ceste.


Stipe Bačić, 15-godišnji putnik u „golfu“ zadarskih registracija, smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila rano jutros na samom ulazu u Benkovac. Prema prvim informacijama iz policije nesreća se dogodila u 4.25 sati na cesti Zadar–Benkovac, kod mjesta Kličevica, kada je 18-godišnji vozač golfa zbog neprilagođene brzine uvjetima i stanju na kolniku, nakon oštrog zavoja izgubio kontrolu nad vozilom i sletio s ceste.Vozač je zadobio lakše tjelesne ozljede, dok ostali putnici, 16-godišnjak i dvojica 18-godišnjaka, nisu ozlijeđeni.
Petoro mladih vraćalo se iz noćnog provoda, a osim brzine, koban je bio i alkohol. Vozaču je naime alkotestom izmjereno 0,46 promila.


Nakon obavljenog očevida koji su obavili djelatnici PU benkovačke, protiv mladog vozača podnijeli su kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.