Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

HDZ apsolutni pobjednik, većinom bez protukandidata

28.10.2013. 23:00
HDZ apsolutni pobjednik, većinom bez protukandidata


Od evidentiranih 1.166 birača s pravom glasa u samom gradu Ninu na izbore je izišlo njih tek 205
U gradskom središtu Ninu i njegovih pet prigradskih mjesta u nedjelju su održani izbori za članove vijeća mjesnih odbora, čime je grad Nin u potpunosti u skladu sa zakonom ustrojio svoju lokalnu samoupravu. Izbori su protekli bez ijednog incidenta.
Prema podacima što ih je u nedjelju kasno navečer objavilo ninsko Gradsko izborno povjerenstvo s predsjednikom Željkom Radoševićem, od evidentiranih 1.166 birača s pravom glasa u samom gradu Ninu na izbore je izišlo njih tek 205. Lista HDZ-a dobila je najviše, 95 glasova, HSP AS 69 i SDP-HNS 40 glasova. Shodno tome u vijeće MO Nin su ušli Monika Čvrljević, Hrvoje Pijaca, Josip Ljubičić i Šime Ante Relja (HDZ), Veljko Šalov i Marin Sipina (HSP AS) te Josip Stulić (SDP-HNS). U Žeravi pored HDZ-a listu je još istaknula A-HSS. Na dva biračka mjesta u Žeravi i zaseoku Poljacima od ukupno upisanih 205 birača na izbore je izišlo njih 95. HDZ je dobio 60 glasova, a A-HSS 34 te shodno tome u narednom četverogodišnjem razdoblju u vijeću MO-a sjedit će Marko Jurlina, Maja Paleka, Martina Jurlina, Ante Beram i Karlo Predovan iz redova HDZ-a te Momir Paleka i Goran Marinković iz A-HSS-a.
U Zatonu HDZ je sam istaknuo svoju kandidaturu. Od upisanih 687 na izbore je izašlo 30 glasača. U MO Zaton tako će ubuduće sjediti Dragan Peša, Joso Ljubo Pavlović, Neven Peša, Walter Joso Peroš, Ivan Peša, Renata Peša i Mladen Žigun. U Ninskim Stanovima HDZ također nije imao protivnika. Od upisanih 341 birača na izbore je izašlo njih 18. Shodno tome MO čine Šime Glavan, Nikola Surić, Dario Matković, Ante Jurkin, Josip Predovan, Luka Meštrović i Mihajel Matešić. Nadalje, u Poljica Brigu također HDZ nije imao protukandidata. Od upisanih 221 birača na izbore je izišlo njih 23. Tamošnji MO čine Aldo Zekanović, Đango Smokrović, Mate Kojić, Vitomir Dražić, Ivica Knežević, Predrag Knežević i Nikola Knežević. I konačno, ni u Grbama HDZ nije strahovao jer nije bilo protukandidata. Od upisanih 208 birača s pravom glasa glasovalo je njih 19. HDZ će kao i u prethodne četiri godine vladati Grbama i to u sastavu Ante Orlić, Luka Jakovčević, Stipe Jakovčević, Dolores Mustać, Danijela Mustać, Iva Mustać i Šime Škibola.