Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zadarske klape pjesmom se oprostile od Vinka Coce

28.10.2013. 23:00
Zadarske klape pjesmom se oprostile od Vinka Coce


Legendarni pjevač Vinko Coce poznat po brojnim hitovima koji su obilježili dalmatinsku, ali i hrvatsku glazbenu scenu, umro je u noći od subote na nedjelju, oko jedan sat poslije pola noći, u pedeset i devetoj godini u splitskom KBC-u


Zadarske klape u nedjelju navečer su se okupile na Narodnom trgu kako bi odale počast prerano preminulom Vinku Coci. Dogovor o okupljanju došao je sasvim spontano, putem facebooka, a odazvalo se mnoštvo klapa i Zadrana koji su poslušali oproštaj s velikim tenorom iz Trogira.
 – Došlo je 30, 40, a neki kažu i 50 klapaša iz cijele županije kako bi pjevali u čast najboljem klapskom tenoru Vinku Coci, no svakako treba spomenuti i odličan odaziv građana koji su preko facebooka saznali za događaj i u velikom broju se odazvali, napisali su iz klape Študija koja se također odazvala pozivu da klape zapjevaju za “trogirskog slavuja”.  
Legendarni pjevač Vinko Coce poznat po brojnim hitovima koji su obilježili dalmatinsku, ali i hrvatsku glazbenu scenu, umro je u noći od subote na nedjelju, oko jedan sat poslije pola noći, u pedeset i devetoj godini u splitskom KBC-u. Coce je sredinom svibnja zbog teške infekcije bio hitno hospitaliziran i više iz bolnice nije izlazio. Bio je u teškom stanju, mučili su ga pretilost, dijabetes i visoki krvni tlak, no nakon operacije mu se zdravstveno stanje poboljšavalo. Početkom ovoga mjeseca je ponovo operiran, ali zbog njegovih kroničnih bolesti stanje je opet bilo teško.