Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Škifić: Propuštena lijepa prilika

28.11.2010. 23:00
Škifić: Propuštena lijepa prilika


Teško nam je pao ovaj poraz. Igrali smo dobro, vodili kroz dobar dio utakmice, a imali smo i finih sedam viška sredinom treće dionice – kazao je Škifić


Pobjeda u Rijeci protiv Kvarnera doslovno je iscurila iz ruku košarkaša Borik-Puntamike. Svaki poraz je težak, no po razvoju utakmice protiv Kvarnera Puntamičani imaju za čim i žaliti. Bili su u nekoliko navrata u situaciji da dotuku svog protivnika, posebno se to odnosi na polovicu treće četvrtine kad su imali 7 prednosti (48:41) i nekoliko napada za povećanje tog vodstva, no dočekali su ulazak u posljednju četvrtinu s minimalnom prednošću. Završnica je pripala spretnijim domaćim igračima koji su znali uzeti ponuđeno, dok će zeleni dugo žaliti za bodovima koji su im bili na dohvat ruke. Poraz je bio bolan kao što će potvrditi i Jure Škifić koji ne može još objasniti kako su uspjeli sve dobro učinjeno u 36 minuta uspjeli pokvariti u posljednje četiri minute.
– Teško nam je pao ovaj poraz. Igrali smo dobro, vodili kroz dobar dio utakmice, a imali smo i finih sedam viška sredinom treće dionice. Nismo tada uspjeli iz nekoliko napada potvrditi to vodstvo. Dopustili smo im da se vrate u utakmicu te smo na kraju ušli u tu egal završnicu u kojoj su Riječani imali dosta sreće, ali na kraju zasluženo uzeli pobjedu.
U redovima Kvarnera nije igrao Amerikanac Ragsdale, no zato su vas neugodno iznenadili njihovi rezervisti koji je svaki posebno dao udio u toj pobjedi.
– Tko god je ušao s njihove klupe, pogađao bi koš. U prvoj četvrtini razigrao im se Poščić, u drugoj je dobro odigrao taj Surina. Povratak iz sedam minusa u trećoj četvrtini je inicirao Boban s dvije trice, a na kraju su potegli Filipović i Pervan uz suradnju prvog “playa” Juge. Jednostavno su imali svoj dan, ušlo im je pogotovo na kraju nekoliko izrazito teških šuteva te smo jako tužni zbog propuštene lijepe prilike za novom pobjedom. Šteta, bili smo tako blizu.
Valja se sada okrenuti velikom derbiju u petak kad vam u Jazine dolazi lider Split.
– Bilo bi puno lakše da čekamo Splićane s pobjedom iz Rijeke, no što je tu je. Imamo dva poraza u nizu i slijedi nam najteža utakmica sezone protiv iznimno kvalitetnih Splićana te ćemo morati pružiti igru nalik onim partijama iz prvih pet kola. Imamo šansu sigurno, pogotovo u svojim Jazinama te ako odigramo obranu kakvu znamo odigrati uz pametan napad, onda se ne trebamo toliko pribojavati žutih – kazat će Škifić koji je izrazio žaljenje za posljednjim porazima koji su Puntamičane odmaknuli od samog vrha ljestvice na kojem su stanovali prvih šest kola.
– Da smo bar pobijedili jednu od ove dvije posljednje utakmice bila bi to borba za prvo mjesto, no i zadržavanje drugog bi sada bilo odlično. Srećom su Dubrovčani i Brođani kiksali doma tako da smo unatoč porazima ostali na drugom mjestu, a nadam se da ćemo tu ostati i nakon petka kad nam dolazi Split – zaključio je Škifić.


 NAČELE GA OZLJEDE




Krenuli ste u sezonu fenomenalnim izvedbama da bi vas od utakmice sa Zabokom “načele” ozljede. Nesreća nikad ne dolazi sama, a kod vas se u tom kontekstu nadovezalo nekoliko tegoba koje su bitno umanjile učinak na parketu.
– Krenulo je sve idealno, pobjeđivali smo, bio sam u odličnoj formi. No onda sam izvrnuo zglob u Zaboku, nakon toga su došli problemi s leđima da bih pred utakmicu s Kvarnerom osjetio tetivu u koljenu. Odjednom sam se našao u situaciji da ne mogu davati svoj maksimum na terenu što definitivno nije bilo u mojim željama i planovima. Nadam se da je nevoljama s ozljedama došao kraj i da ću ponovno biti na onoj razini iz prvih pet kola.