Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Puntamičani pretplaćeni na rudarske pobjede

28.11.2011. 23:00
Puntamičani pretplaćeni na rudarske pobjede


Svjesni smo da bez takvog borbenog pristupa nemamo što tražiti u ovakvoj ligi. Alkar je kvalitetna momčad koju je teško slomiti, a kamoli nadigrati – kazao je Pešut


Rudarska pobjeda je izraz koji bi najbolje odgovarao pravom stanju stvari koje su igrači Sonik-Puntamike prikazali u proteklo subotnje večer protiv Alkara u Jazinama. Borbena, neizvjesna utakmica na kraju je pripala Puntamičanima, a mogla je isto tako lako završiti u rukama Sinjana. Međutim, Plantakovi igrači po tko zna koji put su dokazali poznatu teoriju da se u sportu najviše isplati zalaganje, pristup, a u engleskom jeziku postoji jedna idealna riječ fight (borba) kojom bi se moglo najbolje obuhvatiti sve ono što igrači u zelenom pokazuju ove sezone, pogotovo u svojoj dvorani. Tako da je, i ovog puta u margini konačnog rezultata ostala činjenica da Puntamičani proživljavaju pravu šutersku krizu koja traje od početka sezone, a srećom po njih to se nije toliko osjetilo na njihovom bodovnom saldu. O šutu koji nije jača strana zelenih ove sezone imao je što reći i junak pobjede na d Alkarom, Mario Pešut. Njegovih 15 poena i odlična igra u ključnim trenucima pokazali su da ima itekako rezerve i karaktera u Puntamičana koji zadovoljno trljaju ruke nakon 8 odigranih kola.
 – Imali smo protiv Alkara još jednu iznimnu tešku utakmicu i srećom smo na kraju ponovno pokazali karakter te uzeli dva boda koja će nam sigurno puno značiti za nastavak. Imali smo taj psihički pritisak vezan za loš šut u posljednje vrijeme i nije lako pogađati koš u takvoj situaciji. Uvukao se jedan crv sumnje u svih nas, izgubili smo malo samopouzdanje kad nas tako kolektivno neće šut, no srećom imamo neke druge vrline koje su nam zasada dovoljne da uzimamo pobjede u Jazinama.
 Sigurno u te vrline spada borbenost od koje je sve prštilo u 40 minuta ogleda kontra Sinjana.
– Svjesni smo da bez takvog borbenog pristupa nemamo što tražiti u ovakvoj ligi. Alkar je kvalitetna momčad koju je teško slomiti, a kamoli nadigrati. Stoga smo se od starta morali postaviti agresivno. To smo i nastavili do kraja utakmice te smo unatoč velikoj nepreciznosti uspjeli iščupati pobjedu.
Veliki posao je napravio najnoviji igrač, Tome Dražović.
– Njegovo prisustvo na terenu je za sve nas bilo vrlo pozitivno. To je igrač koji će nam sigurno biti od velike pomoći i to je pokazao u nekih 15 minuta koliko je igrao protiv Alkara. Bespoštedna borba i iskustvo koje ima u ovoj ligi pokazalo se ključnim u svladavanju Alkara.
Do polovice osnovnog dijela A-1 lige ostale su vam još dvije utakmice. Obje gostujuće. Prvo idete u Dardu, a nakon toga ste gosti na Višnjiku.
– Plan smo za polusezonu ispunili. Pobijedili smo u svim utakmicama koje smo baš morali dobiti, dok su sva četiri poraza bila u jednu ruku očekivana. Normalno da ćemo u ove dvije sljedeće utakmice dati sve od sebe da iznenadimo i bit će nam puno lakše nego kad igramo u Jazinama. Neće biti tog pritiska da moramo i onda možemo puno rasterećenije odigrati – zaključio je Pešut.