Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Prvak u žderanju hamburgera

Autor: Mario Padelin

28.11.2012. 23:00


ISPRIKA
Onaj koji ukazuje na tuđe pogreške mora priznati svoje i ispričati se za njih, a osobito ako je netko tako realan kao skromni ja. Naime, prije koji tjedan napisao sam nešto o ružnim običajima vezanim za slavljenje Sv. Martina ili Martinja. Rekao sam da nam na tv-u svake godine prikazuju svećenike koji se “motaju po klijetima i vinogradima i blagoslivljaju, što ne bi smjeli raditi”. Moj dragi prijatelj, poznati kvizoman i književnik Igor Eškinja de Filipjakov, napao me prije neki dan zbog te moje izjave i bio je u pravu. Ti koji “blagoslivljaju” vinograde uopće nisu svećena lica nego lokalni “glumci” koji se presvuku i onda se glupiraju. Ja se ispričavam zbog te moje izjave, jer sam trebao i pretpostaviti da Crkva ne bi dozvolila takvo profaniranje.
I zbilja. Jučer sam na jednom snimku, koji sam napravio za potrebe pisanja, vidio scenu u kojoj glumac Vid Balog prerušen u svećenika blebleće i bez veze i pjeva “ala ljulja” umjesto “aleluja”, što mene kao vjernika vrijeđa, a sve mi to miriše i na blasfemiju, iako im to zasigurno nije bila namjera.
GALILEO – VESELI PRILOZI
Emisija “Galileo” zna biti zanimljiva, ali isto tako pojedini prilozi mogu biti grozni. Imali smo tako prilog o tome kako se novinar želi udebljati pet kila u jedan ili dva dana. Morali smo desetak minuta gledati (ustvari, nismo morali, ali sam ipak gledao iz radoznalosti) kako u sebe ubacuje raznu nezdravu hranu i gazirane sokove i sve je to bilo degutantno do krajnosti. Druga stvar koja je bila grozna, bio je prilog o nekom tipu koji se u slobodno vrijeme natječe u žderanju hamburgera. Pokazivali su nam njegove tehnike. Je li bolje žderati hamburgere griz po griz, podijeliti ih i pojesti u dva zalogaja ili možda gutati ih u jednom komadu. Svaku od tih tehnika nam je gospodin pokazao, što sigurno nije pridonijelo popravljanju moga apetita (dapače). Tip ima i umjetničko ime “Crazylegs” iako ja mislim da bi mu bilo bolje da se nazove “Crazyhead” ili “Braindamage”. Kao šlag na tortu došao nam je jedan liječnik koji je malo komentirao njegovo zdravstveno stanje koje je, naravno, grozno, zato što taj sportaš redovito i trenira i prežderava se. E pa sad i sami recite – ima li smisla emitirati ovakve priloga na jednom od najgledanijih tv-kanala u zemlji?
GROZOTE SAPUNICA NAŠIH SVAGDAŠNJIH
Ako je netko slučajno prošlog tjedna bio odsutan iz zemlje, ili mu se pokvario televizor, a sa susjedom je u svađi pa ga ne pušta pred svoj (televizor), evo što se događalo…
– Fatmagulin i Kerimov iznenadni odmor postane još ugodniji kad saznaju da je Selim uhvaćen. Na vidjelo je izašlo da je osoba koja je prijavila Selima zapravo Munir. Rahmi sazna da im je Mukades opet radila iza leđa. Za vrijeme kućne svađe Murat saznaje da mu Rahmi nije otac.
– Andres kaže Rafaelu i Viviani da su naručili ubojstvo Danijela diaza Akoste i da bi valjalo upozoriti Arona. Ugledaju Juliana u Amandinu hostelu žele ga napasti, ali ih Natalija spriječi. Alonso kaže Camili da ga nema pravo izbaciti sa imanja, a Pablo očekuje da se Luz Maria pojavi na njihovom vjenčanju. Alonso kaže Ximeni (pazite sada ovo što slijedi) da mu je žao što su rođaci jer je on voli. Ona mu predloži da je zove Bella, a ona će njega Sebastian. Poljube se…
Eto… A nisam se ni dotakao “Sulejmana Veličanstvenog”.
BISER S JUŽNOG JADRANA U NOĆNOM PROGRAMU HRVATSKE TELEVIZIJE
Kada se završi dnevni program sa svim svojim političko – ekonomskim emisijama, sa svim sapunicama turskim i meksičkim, sa svim glupim reklamama, stupidnim američkim filmovima i ostalim lijepim stvarima, onda možete pogledati noćni glazbeni program u kojem ima svega i svačega, dobrog i manje dobrog. Ipak, to je vrijeme kada se mogu vidjeti i neki izvođači koji nemaju pristup u medije, jednostavno zato što nisu dovoljno naprasiti, antipatični, ljigavi, dosadni (ovo pogotovo) i da ne nabrajam sad više, a jedna od takvih grupa kojih nema u javnosti je i “Valetudo”.
Prije neku noć, bdijem ja tako, kada oko 3 ujutro krene jedan spot koji mi je privukao i pažnju i pozornost. Grupa izgleda kao da ih je more izbacilo, ali sviraju samo tako, pjevač je kao ispaćeni Don Quijote kojega boli zub, ali ima gard, šarm i glas, a pjesma je pravo malo remek-djelo. Pa onda otiđeš na net i nađeš nekoliko pjesama (“Sedam dana”, “Uzmi me Onure (1001 noć)”, “Nećeš dobiti kita”) pa ti se od njih zaledi krv u žilama koliko su dobre, iskrene, sugestivne… I da ne nabrajam sada dalje komplimente. Onda shvatiš da ta grupa postoji godinama, da su snimili dva albuma, a da ja koji pratim televiziju i pišem o programu već dugo, dugo, nikada za njih nisam čuo, ali da sam čuo za razne zagrebačke smiješne kreature koji su svaki čas u medijima iako im pjesme (koje ništa ne valjaju) pišu drugi. A vi poslušajte mene i potražite dubrovački “Valetudo” i uživajte.
[email protected]