Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Kraj zapaljenog hummera pronađeno tijelo bivšeg ninskog gradonačelnika

28.11.2016. 23:00
Kraj zapaljenog hummera pronađeno tijelo bivšeg ninskog gradonačelnika


Nekadašnji gradonačelnik Nina Jakov Šalov (59) počinio je jučer samoubojstvo u Zagrebu, zapalivši prethodno automobil parkiran ispred tvrtke koja se bavi rent-a-carom. Prve informacije s mjesta događaja govorile su samo u paljevini auta, te o intervenciji petoro vatrogasaca Vatrogasne postaje Dubrava na adresi Gornji Bukovac 11a. Nakon gašenja ispostavilo se da je u blizini automobila mrtvi muškarac koji je počinio samoubojstvo, a naknadnom provjerom utvrdilo se da se radi o Šalovu.
Motivi samoubojstva i paljevine automobila jučer su bili nepoznati javnosti. Što je nagnalo Šalova da zapali automobil ove tvrtke, ako ga on jest zapalio, nisu znali ni susjedi. Ipak, da u pozadini slučaja nije trenutak očaja govori i podatak da je Šalov od petka bio zaveden u Evidenciji nestalih osoba. Nakon što se u petak udaljio iz ureda svoje tvrtke u Bleiweisovoj ulici, obitelj nije mogla stupiti u kontakt s njim, te je pokrenuta potraga. Nažalost, Šalov je pronađen mrtav pored skupocjenog Hummera, koji je u vatri potpuno uništen.
Vijest o Šalovljevoj pogibiji snažno je odjeknula u Zadarskoj županiji, posebno u Ninu, gdje je Šalov još uvijek imao prijavljenu adresu prebivališta, unatoč činjenici da je već godinama živio u Zagrebu i bavio se poduzetništvom.
– Svi smo u šoku. Još drhtim od prve vijesti koja je stigla iz Zagreba, jednostavno ne mogu vjerovati da se tragedija dogodila, da nema više našeg Jakova, kazao je gradonačelnik Emil Ćurko.
Tragično preminuli Jakov Šalov Car bio je gradonačelnik Nina četiri godine, od 2001. do 2005. godine, a svoj mandat je obilježio posebnim doprinosom turizmu i kulturi.
– Jakov Šalov se žrtvovao za ovaj grad, radio je danonoćno za dobrobit Nina. S njim je i krenula obnova Nina, najstarijeg hrvatskog kraljevskog grada, grada u kojem je mnoštvo toga u hrvatskoj povijesti rođeno, još nam je rekao Ćurko.
Jakov Šalov bio je ipak prije svega poznat kao poduzetnik. U Zadru je svojedobno pokrenuo tada poznatu i respektabilnu tvrtku Nin Elektrocommerc (NEC), koja je nakon kasnijih promjena vlasnika doživjela propast. Posljednjih godina živio je i radio u Zagrebu, te bio vlasnikom tvrtke za gradnju stambenih i nestambenih zgrada Neutra d.o.o.
– Ne mogu vjerovati u priče s portala o tragičnoj smrti rođaka Jakova Šalova, rekao je pokojnikov susjed i rođak Veljko Šalov.
Pritom dodaje kako se Jakov u Zagrebu bavio s nekretninama.
– Bio sam s Jakovom prije 10-ak dana na ručku u Zagrebu. Jakov je imao srčanih poteškoća, ugrađena su mu dva stenta, međutim nije mi se uopće žalio na zdravstvene niti ikakve druge životne poteškoće, ističe Veljko Šalov.