Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zorić: Inicijativa o ujedinjenju pokrenuta u svibnju

28.11.2016. 23:00
Zorić: Inicijativa o ujedinjenju pokrenuta u svibnju


 Ujedinjenje pravaške scene koju je javno pokrenuo nekadašnji zamjenik zadarskog župana Đani Bunja, dobiva novi zaplet. Izjavu tajnice stranke Mirele Bušljeta Felc, prema kojoj se o navedenoj koaliciji nije odlučivalo ni na lokalnoj razini, kako na izvršnom odboru Podružnice HSP-a tako ni na Županijskom vijeću HSP-a Zadarske županije, poželio je demantirati predsjednik HSP-a Privlake i član Županijskog vijeća HSP-a Željko Zorić.
– Istina je potpuno suprotna i to zato što sam osobno ja pokrenuo inicijativu s Daliborom Barešićem još u svibnju, i to preko našeg člana HSP-a Privlake koji je osobno poznaje g. Barešića, te je mene upoznao kao predsjednika HSP-a Privlake s istim u cilju da započnemo razgovore o ujedinjenju. Daljnju komunikaciju sam preusmjerio na donedavnog predsjednika ŽV HSP-a Zadarske županije Roberta Gregorića, ne kao jedan od inicijatora, nego sam prepustio da se ideja vodi kao njegova, vjerujući u pozitivan ishod završetka dogovora za sve pravaše koji žele ujedinjenje, a takvih je 90 posto, kaže Zorić.
Vodili su se, kaže, dvomjesečni pregovori s predstavnicima HSP-a, HSP-AS, HČSP koji su odjednom sada nepoznanica za vrh stranke.
– Na sjednici predsjedništva županijskog vijeća 3. studenog, kojoj sam kao član bio prisutan, Gregorić naprasito prekida sjednicu, skuplja stvari i napušta mjesto predsjednika, kuneći se da daje neopozivu ostavku. Vjerujem da možda dio vrha stranke nije dovoljno upućen u novonastalo stanje, kazuje Zorić.