Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Najjači ovogodišnji test

Autor: Andrija Dešpoja

28.12.2009. 23:00
Najjači ovogodišnji test

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Kad imaš na suprotnoj strani petorku: Mobley, Baždarić, Rudež, Anderson i Žižić onda je sve jasno. Kvalitativno su daleko ispred nas, a mi ćemo pokušati pružiti što veći otpor i iskoristiti ovu utakmicu u smislu priprema za nastavak sezone u kojem nas čeka serija teških ispita – kaže Plantak


Večeras u Sutinskim Vrelima košarkaše Borik-Puntamike očekuje posljednja utakmica u 2009. godini. Ne samo da je posljednja nego i najjači test Puntamičana u proteklih 365 dana, jer na suprotnoj polovici terena će im stajati sasvim solidni NLB ligaš Cedevita. Ulog je ulazak na Final four Kupa Krešimira Ćosića, a taj pothvat nije stran zelenima, jer su prije pet godina tako i zakucali na vrata elitnog ranga hrvatske košarke svladavši jaki Zagreb u Jazinama. Ovaj put neće biti 4000 navijača na njihovoj strani, nego će najvjerojatnije dvoranom u Sutinskim Vrelima odzvanjati škripa patika po parketu. Ipak snaga Cedevite je takva da bi se teškom mukom Puntamičani uspjeli othrvati i da se igra u punim Jazinama. Toga je svjestan i trener Neven Plantak koji od ovakve utakmice može dobiti mnogo, a izgubiti malo.
– Ova utakmica je za moje igrače velika nagrada za sve ono dobro što su uspjeli učiniti u prvom dijelu sezone. Ostvarili smo pet pobjeda u A-1 ligi te ušli u četvrtfinale Kupa Krešimira Ćosića i idemo protiv Cedevite odigrati najbolje što možemo, a prije svega rasterećeno. Kad imaš na suprotnoj strani petorku: Mobley, Baždarić, Rudež, Anderson i Žižić onda je sve jasno. Kvalitativno su daleko ispred nas, a mi ćemo pokušati pružiti što veći otpor i iskoristiti ovu utakmicu u smislu priprema za nastavak sezone u kojem nas čeka serija teških ispita.
Jeste li kompletni?
Nažalost, po tko zna koji put ove sezone ne možemo svi biti na broju. Ovog puta sigurno neće biti Dražovića koji je pati od istegnuća prepona dok Troskot i Pavić će otputovati, ali su upitni zbog problema sa zdravljem.
Početak sezone je bio pun upitnika s obzirom na brojne igračke promjene u momčadi i kao glavni cilj je najavljeno očuvanje prvoligaškog statusa. Je li se nakon četiri mjeseca promijenilo nešto u vezi ambicija?
– Naš osnovni cilj je ostati u A-1 ligi i ne zanosimo se nikakvim preambicioznim ciljevima. Normalno, da bi nam svima draže i lakše bilo ostvariti zacrtani cilj plasmanom među prva četiri na ljestvici. Ipak svjesni smo da su razlike između svih 10 momčadi u ligi minimalne i trebalo bi se mnogo toga dobroga poklopiti da bi tako i na kraju ispalo. Mlada smo momčad koja je sklona oscilacijama i imperativi bi samo postigli nepovoljan kontraučinak. Zasad smo svi zadovoljni jer smo na diobi 2-7 mjesta što je dovoljan dokaz naše uspješne polusezone, ali i velike izjednačenosti cijele lige. Blagdane smo iskoristili radno i predstoji nam do utakmice sa Šibenikom na Baldekinu puno rada i prolivenog znoja kako bi uspjeli održati kontinuitet dobrih igara iz prvog dijela sezone – decidiran je Plantak.


 PLANTAK I MRVA POMOGLI JUGU




Zadarski štih je prevladavao na minulom 17. All stars susretu Sjevera i Juga u Belom Manstiru. Petorica igrača Zadra (Stipčević, Boisa, Downs, Car, Perić) bili su nositelji pobjede Južnjaka nad Sjevernjacima, a veliko priznanje doživio je i mlađi zadarski prvoligaš Borik-Puntamika. S kapetanom Matom Mrvom u momčadi i Nevenom Plantakom u funkciji trenera Juga (u tandemu s Borisom Kurtovićem) najbolje se isfiltrirao kvalitetan rad u polusezoni nakon koje su Puntamičani završili u gornjem domu A-1 lige.
– Zbog nemogućnosti dolaska Zmage Sagadina koji je trebao voditi momčad Juga poziv je došao na moju adresu pošto je Borik-Puntamika bila po rangu prva sljedeća momčad s Juga nakon Zadra i Splita. Tu čast i priznanje je bilo teško odbiti i tako sam dobio priliku biti sudionikom tog zabavno-sportskog događaja na kojem smo se svi uspjeli prije svega lijepo podružiti. Utakmica je bila revijalnog karaktera, bez obrana, pa tako naša uloga trenera i nije bila u prvom planu. Tu su se ipak našli atraktivni potezi, puno plesa, glazbe i lijepog ugođaja na parketu i tribinama. A na kraju smo uspjeli i pobijediti tako da je sve u Belom Manastiru bilo za čistu peticu.