Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Od šest provala uspjele mu tri

Autor: Suzana Bandić

28.12.2009. 23:00
Od šest provala uspjele mu tri

Foto: Mile MARIĆ



Policiji još uvijek nepoznati počinitelj u nedjelju navečer je krenuo u provalnički pohod benkovačkom šetnicom gdje je u tri trgovine provalio, a pokušao je provaliti u još dvije i jedan kiosk


Benkovačka policija traga za nepoznatim počiniteljem koji se u nedjelju navečer iza 20 sati uputio u provalnički pohod u samom centru Benkovca u ulici Šetalište kneza Branimira.
Policija je evidentirala štetu na čak šest trgovačkih objekata u toj ulici, od kojih su tri provaljena, dok su tri ostala tek u pokušaju.
Naime, prema podacima iz policije, nepoznati je počinitelj najprije provalio u trgovinu Antonija iz koje je otuđio manji novčani iznos, a zatim se uputio do kioska poduzeća Tisak svega nekoliko metara udaljenog. No, iako je razbio izlog kioska, otamo nije uspio ništa odnijeti, a neuspjeh je doživio i kad je potom pokušao provaliti u obližnju trgovinu Veki. Međutim, dva neuspjeha od ukupnih tri pokušaja nepoznatog kradljivca nisu pokolebali pa je nastavio svoj provalnički pohod. Posrećilo mu se u trgovini Duje iz koje je ukrao nekoliko stotina kuna, a zatim je uslijedio pokušaj provale u trgovinu Tičica. Svoj je pohod okončao uspješnom provalom u trgovinu Venera na kraju šetališta iz koje je također odnio svega nekoliko stotina kuna.
Policija je obavila očevid kojim je utvrđena ukupna materijalna šteta oko 2.000 kuna, a protiv nepoznatog počinitelja podnijeta je kaznena prijava.