Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Pas je pred očima moje sestre rastrgao mačka

Autor: Suzana Bandić

28.12.2009. 23:00
Pas je pred očima moje sestre rastrgao mačka


Mješanac vučjaka utrčao je u dvorište obiteljske kuće, potom se popeo na kat, ušao u hodnik i tamo pred očima vlasnice rastrgao 10-mjesečnog mačka


Sestra mi je od jučer u šoku. Taj pas je najprije došao u naše dvorište, popeo se na kat kuće, ušao nam u hodnik i tamo, pred očima moje sestre, rastrgao mačka – kazao je Živko Živković (57), brat vlasnice 10-mjesečnog mačka kojega je u nedjelju oko 15 sati usmrtio mješanac vučjaka.
– To je prestrašno, a slično smo doživjeli i prije godinu i pol kad nam je isti taj pas u dvorištu ispred kuće zadavio mačku. Njegov vlasnik, Pere Valčić, pušta ga bez nadzora po cijelom kvartu, a koliko znam, on već ima šest, sedam prijava zbog napada njegova psa na druge životinje i djecu. Pitanje je samo do kad će tako – vidno uznemiren zbog nemilog događaja rekao je Živković.
Prema njegovoj priči, mješanac vučjaka je zgrabio njihovog mačka Ramba za vrat i samo ga stresao. Potom je s mačkom u zubima otrčao na plažu preko puta njihove obiteljske kuće na Trpimirovoj obali, a on i njegova pet godina mlađa sestra potrčali su za njim. No, kad su ga sustigli, njihovom kućnom ljubimcu više nije bilo pomoći.
– Mačak nije imao nikakvog izgleda pred tim psom jer je inače bio slabovidan pa se u pokušaju bijega zabio u zid, a tad ga je vučjak dograbio – prisjećao se Živković kazavši još kako vjeruje da je pas izdresiran da ubija mačke te da ih je prema njegovim saznanjima ubio već na desetke na predjelu Dražanice.
No, Živković je na vlasnika psa ogorčen ne samo zbog gubitka ljubimca, već i zbog njegovog neodgovornog ponašanja općenito.
– On ima autolimarsku radionicu nedaleko dječjeg vrtića Grigor Vitez, a tog, očito neodgojenog i agresivnog psa, tamo pušta svakodnevno bez nadzora i brnjice, ne misleći tko bi mogao nastradati. On se očito ne pita što bi bilo da se umjesto moje odrasle sestre u tom trenutku kad nam je u kući rastrgao mačka našlo neko dijete. Policajci koji su došli napraviti zapisnik su bili izuzetno ljubazni i korektni, ali za takvo primitivno ponašanje mislim kako nije dovoljna samo prekršajna prijava i novčana kazna – zaključio je Živković dodavši kako novac ne može nadomiriti pretrpljeni šok kakav je njegova sestra doživjela u nedjelju poslijepodne.
Iz policijske uprave zadarske potvrdili su da je pas mješanac 60-godišnjeg vlasnika, na katu obiteljske kuće, u ulici Obala kneza Trpimira, u nedjelju oko 15 sati usmrtio mačka te da će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog zbog držanja životinja bez nadzora. Za ovakav prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 1.000 kuna.