Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Šoša preživio kanonadu oporbe

Autor: Ante Vidović

28.12.2009. 23:00
Šoša preživio kanonadu oporbe

Foto: Adam VIDAS



Predsjednik Gradskog vijeća Obrovca Grga Šoša preživio je na svojoj poziciji nakon što se na današnjoj sjednici konačno raspravljalo i glasalo o odluci o razrješenju predsjednika vijeća. Podsjetimo obrovačka oporba nekoliko je puta tražila da se raspravlja i glasa o povjerenju Grgi Šoši, ali ta je točka preživjela na dnevnom redu tek kada je stigao naputak iz Ministarstva uprave kako se treba raspravljati o oporbenim prijedlozima, ne ih samo uvrstiti u dnevni red.
Rasprava o Šošinoj ostavci protekla je u za obrovačku vijećnicu ne uobičajenom tonu tolerancije i uvažavanja riječi suprotnih strana. Kako je bilo za očekivati Šošu su na sadašnjoj poziciji održali njegovi HDZ-ovci i njihovi koalicijski partneri iz SDSS-a, dok su protiv bili vijećnici kluba HSLS-DC-a i DPS-a. No prije glasovanja Šoša je trebao izdržati topničku kanonadu iz redova oporbe.
– Na svakoj sjednici dolazi do nepoštovanja statuta i poslovnika, vijećnici materijale dobivaju sa zakašnjenjem. Gradski vrtić, čijem upravnom odboru ste vi predsjednik prokišnjava. Isto tako DVD čiji ste vi šef se raspada, a u NK Zrmanja gdje ste predsjednik igrači se obilato plaćaju sa strane, počeo je predsjednik kluba HSLS-DC-a Mile Anić Minja.
Njegova stranačka kolegica Marijana Pjetraj imala je sljedeća pitanja za predsjednika vijeća:
– Je li istina da ste potpisala ugovor o najmu stana u Obrovcu na 20 godina s mogućnošću produženja na isto razdoblje, koliko primate naknade na mjestu predsjednika uprave dječjeg vrtića, DVD-a i NK Zrmanje, je li istina da na račun Grada Obrovca konzumirate hranu i piće u restoranu Lungo Mare u Zadru? Teško je onima koji žive u gradu Obrovcu čekati da vi iz Zadra donosite neku odluku i to u svoju, a ne u njihovu korist.
I predsjednik kluba vijećnika DPS-a Branislav Švonja napao je Šošu:
– Svojevremeno sam vam pomagao dok ste imali svoju nezavisnu listu i dok ste željeli skinuti HDZ s vlasti. Tada nisam još bio upoznat s cijelom situacijom, a danas jesam. Obećali ste nam prostorije za naš rad, ali od toga ništa. Ministarstvo uprave RH jasno je reklo da niste bili upravu kada ste micali s dnevnog reda točke koje je oporba predložila.
– Nijedan navod nije točan u tom obliku kako ste ga naveli. Nisam kršio ni poslovnik ni statut. Stan u Obrovcu koji je u vlasništvu grada vratit ću isti dan kad više ne budem u politici grada. Žao mi je zbog prostorija, ali nemojte od mene tražiti da rodim dite kad to ne mogu. Primam 800 kuna naknade kao predsjednik uprave dječjeg vrtića, a od vatrogasnog društva i od nogometnog kluba nisam uzeo ni kune, imam samo svoje troškove.  NK Zrmanja je od kada sam ja došao išao dva ranga više i ima 100 djece. Zalagat ću da se popravi krov na vrtiću. Tu ste zaboravili spomenuti da su cijene u obrovačkom vrtiću za dvadeset posto niže nego u bilo kojem drugom vrtiću. Vatrogasna zajednica Zadarske županije kaže kako DVD Obrovac obavlja svoj posao uspješno i kvalitetno. Istina je da sam bio dva, tri puta bio u restoranu Lungo mare kad sam vodio goste, izjavio je uoči glasovanja Šoša.


 ŠVONJA: OLUJIĆ I MIJIĆ IZDALI SRPSKU ZAJEDNICU


Predsjednik kluba vijećnika SDSS-a Đorđe Olujić kazao je kako će SDSS-ovci predložiti Šošu za priznanje Grada Obrovca za unaprjeđenje međuljudskih odnosa između Hrvata i Srba na obrovačkom području.
Na njegovu izjavu žestoko je reagirao DPS-ovac Branislav Švonja.
– Stanje u kojem se nalazi srpska zajednica na ovom području je katastrofalna. Najodgovorniji za to su Đorđe Olujić i dogradonačelnik Stanko Mijić koji podržavaju politiku koja radi sve da tako ostane.