Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Za što lakšu integraciju u društvo

28.12.2010. 23:00
Za što lakšu  integraciju u društvo


Sav prihod od prodaje ove godine u konobi su odlučili donirati Udruzi Down sindrom Zadarske županije. Na fotografijama su gosti konobe, neki poznati, neki malo manje poznati, a svi oni rado su sudjelovali u ovoj akciji


Da nam Nova  godina bude sretna svima pobrinuli su se u konobi Na po  ure. U ponedjeljak navečer  organizirali su svoju tradicionalnu prodajnu izložbu fotografija, a sav prihod od prodaje ove godine odlučili su  donirati Udruzi Down sindrom Zadarske županije. Na  fotografijama su gosti konobe, neki poznati, neki malo  manje poznati, a svi oni rado  su sudjelovali u ovoj akciji.  Neka od poznatijih lica na  fotografijama su i Darko  Rundek, Tarik Filipović, Tamara Šoletić, Zlatko Košta,  Stjepan Božić i drugi. Fotografije su se prodavale po  simboličnoj cijeni od 40 kuna.
– Do sad nikad nismo ništa  radili za ovu udrugu, a kako ih  inače pratimo po medijima  primjetili smo da ih se rijetko  tko baš i sjeti. Dosta se drže u  pozadini i rijetko ih se svi  skupa sjetimo pa smo odlučili  pomoći njima ove godine, rekla je vlasnica konobe Darija  Dunatov.
Osim veselog društva koje  se okupilo u konobi s namjerom da pomogne, došla je i  tajnica Udruge Down sindrom Zadarske županije Tanja Radman sa svojom djevojčicom Korinom koja ima  downov sindrom. Iz udruge su  jako zahvalni za ovakve akcije  jer im novac uvijek treba kako  bi djeci s downovim sindromom omogućili što kvalitetniji i normalniji život.
– Sva sredstva trudimo se  uložiti u rad s djecom kroz  raznorazne radionice kojih  imamo jako puno, jer nešto  što najviše radimo jest integracija djece od vrtića preko  škole, a kasnije integracija u  društvo na bilo koji način.  Ono što našoj djeci najviše  treba su logopedski i defektološki tretmani. U udruzi  imamo trenutačno samo 24  djece uz ostale uzraste kojima  je nužan logopedski i defektološki rad. Imamo likovne,  psihološke radionice i za djecu, roditelje, braću i sestre i za  sve to nam je nužan novac,  naglasila je Radman. A ovakve akcije i donacije od srca  mogu pomoći barem jednom  djetetu da se lakše integrira u  društvo i ima što normalniji  život.