Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Ulica Borka Šarlije Kese bit će dovršena do ljeta!

28.12.2013. 23:00
Ulica Borka Šarlije Kese bit će dovršena do ljeta!


Izvođači radova na komunalnoj infrastrukturi u Zadru svake godine, u dogovoru s investitorom u pravilu koriste kolektivni godišnji odmor od Božića do Tri kralja. No prema najavama iz Grada Zadra, već u siječnju počinje realizacija nove skupine projekata. Odmah po završetku godišnjih odmora, nastavlja se nešto više od 5 milijuna kuna vrijedan projekt Bihaćke ili po novome proboj ulice Borka Šarlije Kese. Iako na samom terenu postoje problemi oko imovinsko-pravnih odnosa, očekuje se da će ova vrlo važna zadarska spojnica biti gotova do ljeta.
Na drugoj strani grada, unatoč problemima koje je Grad Zadar imao s ambicioznim projektom odvodnje, u 2014. se planira uavršetak projekta Ulica Matije Gupca 3. Problem je na tom dijelu MO Brodarica nastao kad je u došlo do rebalansa državnog proračuna pa su smanjena sredstva Hrvatskih voda. Grad Zadar i Odvodnja htjeli su paralelno graditi dvije cijevi, jednu za fekalnu, a drugu za oborinsku odvodnju. No, kako ističe novi pročelnik za garditeljstvo Darko Kasap, već početkom godine doći će do završetka projekta Zgon-Diklo. Zadarska Odvodnja već je ugovorila posao te se samo čekaju sredstva Hrvatskih voda kako bi radovi mogli započeti. Podsjetimo se, odvodnja se financira na način da 90 posto radova financiraju Hrvatske vode a 10 posto Grad Zadra.
– Važno je reći kako se već u siječnju planira potpisivanje ugovora između Hrvatskih voda i Svjetske banke o nastavku projekta Jadran za još jednu godinu. Stoga mi planirano odmah otvoriti natječaj za crpnu stanicu Park kod Sfinge i crpnu stanicu Maestral ispod teniskog igrališta u istoimenoj uvali na Brodarici. Time bi se rješili ispusti u more cijelog obalnog pojasa, osim Centra 1 i Centra 2 u trajektnoj luci koji bi pričekali izmještanje u Gaženicu, rekao je Darko Kasap.
Kasap već u siječnju najavljuje i raspisivanje natječaja za odobair izvođača za 3. fazu projekta Kolektora visokih zona Grada Zadra. Ako sve bude u redu, radovi na spojnici između Bulevara i Puta Stanova koja ide ulicom Hrvoja Ćustića, započeli bi već u siječnju. Paralelno s kolektorom, izgradit će se nova cesta koja će uz spomenutu Borka Šarlije Kese biti još jedna od vrlo važnih brzih »paralelki« u Zadru.