Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Gorjela cijela županija, u Zemuniku vatra zaprijetila kućama

28.12.2016. 23:00
Gorjela cijela županija, u Zemuniku vatra zaprijetila kućama


Dramatično je sinoć bilo u Ruplju, Poličniku i Zemuniku,  gdje su se vatrogasci do kasno u noć borili s požarima. U jednom trenutku u opasnost su došle i kuće u Zemuniku pred koje je stigla vatra  nošena jakim vjetrom, a koje su vatrogasci nadzemaljskim naporima uspjeli obraniti. Prema prvim informacijama vatra se približila i Domu za  odrasle osobe Zemunik, međutim, kako nam je sinoć rekla ravnateljica  Doma Nataša Petrušić požar je svom srećom bio dovoljno daleko od  njih.
– Nema mjesta za brigu, kod nas je sve pod nadzorom i kontrolom.  Prozori svih paviljona su zatvoreni kako korisnicima ne bi smetao dim i  smrad, a svi djelatnici, uključujući i mene, prošli su tečaj edukacije kako  se ponašati u ovakvim stuacijama te smo spremni, ako bi se slučajno pokazala potreba, i za evakuacijom, rekla je Petrušić.
A spremu su pokazali i vatrogasci javnih vatrogasnih postrojbi Zadar i  Benkovac te svih dobrovoljnih vatrogasnih društava u okolici koji su bili  na terenu. Iako je gorjela uglavnom trava i nisko raslinje, jak vjetar  otežavao je gašenje, a pospješavao širenje požara. S obzirom da je gorjelo i nakon padanja mraka, kanaderi nisu mogli pomoći vatrogascima.  Međutim, kako smo saznali od županijskog vatrogasnog zapovjednika  Željka Šoše, kanaderi su gasili tijekom popodneva i to u Nadinu i Zagradu. Do zaključenja ovog broja novine, požari još nisu bili ugašeni, a bilo  je jasno da je pred vatrogascima duga noć.