Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Vukić: Predovan mi je prijetio smrću

Autor: Nives Rogoznica

29.01.2009. 23:00
Vukić: Predovan mi je prijetio smrću


Iz SDP-a Sandru Vukić optužuju za pokušaj sprječavanja osnivanja Foruma mladih SDP-a u Vrsima, dok ona odgovara tvrdeći kako joj je SDP-ovac Dražen Predovan prijetio smrću


Predsjednik SDP-a Zadarske županije Svetko Šarić optužio je HDZ-ovu načelnicu Općine Vrsi za pokušaj sprječavanja osnivanja Foruma mladih SDP-a u Vrsima. Načelnica Sandra Vukić ovu tvrnju odbacuje, a SDP-ovca Dražena Predovana optužuje za prijetnje.
– U Vrsima imamo u planu osnovati Forum mladih SDP-a Općine Vrsi, budući da smo u stranku primili izvjestan broj studenata, punoljetnih učenika, općenito mladih. Dogodilo se da je prije nekoliko dana načelnica Sandra Vukić na sastanak pozvala te mlade ljude koji su ušli u SDP gdje im se obratila s čuđenjem. Pitala ih je kako se oni to usuđuju ulaziti u SDP dok im ona asfaltira putove, gradi zidove i daje stipendije. Toliko o HDZ-ovoj demokraciji. Ovako se to radi u selima, a oni malo mudriji to isto rade, ali na drukčiji način. HDZ je majka korupcije, kazao Šarić.
Šarić je rekao i kako SDP u Vrsima neće odustati od osnivanja Foruma mladih, te kako su se na riječi načelnice “mladi SDP-a nasmijali i odlučili ostati u SDP-u”.
Sandra Vukić, međutim, opovrgava da je s mladim SDP-ovcima razgovarala.
– Reći ću vam ovo; prekjučer je u zgradu Općine došao predsjednik SDP-ove organizacije u Vrsima Dražen Predovan i pred šest svjedoka, koji to mogu potvrditi, je prijetio. Rekao je da će zapaliti Općinu i ubiti načelnicu. Nisam to prijavila policiji jer nisam željela produbljivanje problema, ali riječ je osobi koja je na uvjetnoj slobodi zbog zlostavljanja u obitelji. Ja ni sa Svetkom Šarićem nisam razgovarala, niti ga poznajem, a nisam razgovarala niti s bilo kim iz njegove stranke. Imam svoju stranku o kojoj se brinem i koja je omasovljena, a ovo sve je predizborna provokacija, zaključila je načelnica Općine Vrsi Sandra Vukić.


 KAZNENA PRIJAVA




Policija je izvijestila kako je dana 30.siječnja (petak) u prostorije policije pristupila načelnica Općine Vrsi te prijavila je da su joj dana 28.siječnja o.g. u prostorijama Općine upućene prijetnje od strane 35-godišnjaka iz mjesta Vrsi. Nad 35 godišnjakom je provedena kriminalistička obrada, a utvrđeno da je dana 28.siječnja o.g. u poslijepodnevnim satima došao u prostorije općine, u vrijeme kada se u prostorijama nalazila samo djelatnica općine, te uputio verbalne prijetnje prema  načelnici. O događaju je izvješćeno ODO-o u Zadru, a protiv 35 godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Prijetnje.


 PREDOVAN:NAČELNICA LAŽE


– To su sve laži. Ako sam uvjetno osuđen i ako sam joj prijetio, zašto me ne tuži? Zašto me načelnica nije prijavila ako je to istina!? Istina je da je ona pozvala te mlade dečke koji su potpisali pristupnicu u SDP, i da ih je ucjenjivala, i istina je da se ona bavi gadnom politikom, odgovorio je Dražen Predovan.