Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sedam velikih poena za uzvrat

29.01.2011. 23:00
Sedam velikih poena za uzvrat


Kuglači Zadra superiornom su izvedbom nad jednom od najjačih svjetskih momčadi Victoriom iz Bamberga ostvarili velike izglede za prolazak na Final four Eurolige. Nakon dvije godine suočavanja s porazima od strane Bamberžana, ovaj put su Zadrani sve to debelo naplatili. Uz bučnu podršku pune kuglane u Mocirama igrači Šime Mijolovića su pokazali nadahnutu igru s kojom su ostvarili nevjerojatnih 7 poena, a da je bilo malo sreće stigao bi i osmi. Otvorili su kako se i očekivalo Manev i Ukalović protiv Rumunja Lupua i Zitzmanna.
Prva dva poena su otišla na stranu Zadrana te je bilo puno lakše sljedećoj postavi koju su činili Bogdanović i Baljak da se otvori put ka još boljem rezultatu. Bogdanović je odigrao protiv Heislera praktički savršeno te su sve oči bile uprte u kapetana Baljaka koji se dosta mučio kontra odličnog Wagnera. Ipak u zadnjem setu je uspio odigrati kako zna, primakao se vrlo blizu Nijemca, ali ostao je taj jedan čunj prekratak i prvi poen je otišao na stranu Bamberga.
Pokazalo se kasnije da će to ostati jedinim poenom Nijemaca u ovoj utakmici. Benedik je bez većih problema odradio svoj dvoboj sa Gredziakom dok je Marinović upalio svoje motore u posljednja dva seta (190 u trećem) i odnio bod ispred nosa Scheidawindu.
Konačnih 7-1 oduševilo je sve prisutne u subotnje rano popodne na Mocirama. Po završetku utakmice nije trebalo mnogo muke da se napravi velika fešta kojom se proslavio ovaj novi veliki uspjeh zadarskih kuglača.


 ZADAR – VICTORIA 1947 BAMBERG 7-1 (3807-3656)


Kostadin Manev – Nicolae Lupu 1-0 (651-612) (2,5-1,5), Luka Ukalović – Harald Zitzmann 1-0 (628-614) (3-1), Mario Baljak – Uwe Wagner 0-1 (608-609) (2-2), Branislav Bogdanović – Carsten Heisler 1-0 (638-606) (3-1), Boris Benedik – Michael Gredzak 1-0 (635-600) (3-1), Hrvoje Marinović – Stefan Scheidawind 1-0 (647-615) (2-2).




 IZJAVE


Ivan Lulić, direktor Zadra
– Svaka čast igračima i treneru na nevjerojatnom rezultatu. Sa 7-1 dobiti Bamberg je nešto što se nismo u najboljim željama nadali. Očekivali smo možda da možemo do 6-2, ali ovako je puno ljepše. Šteta da na kraju nismo završili sa svih osam poena, no i ovako će nam biti iznimno ugodno otputovati za tri tjedna na uzvrat u Bamberg.
Branislav Bogdanović, igrač Zadra
– Velike emocije su me obuzele nakon ovog fenomenalnog rezultata kojeg smo ostvarili protiv usudio bih se reći Barcelone u kuglanju. Victoria iz Bamberga je jedna od najjačih europskih momčadi i dvije godine su nam bili prepreka za prolazak na Final four. Ali nakon ove maestralne naše pobjede od 7-1 ne vjerujem da će to uspjeti i ove godine. Imamo veliku prednost i u uzvratu trebamo dvojicu raspoloženih da potvrdimo prolazak u najbolja četiri u Europi.