Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Odabrani radovi za županijsku smotru Lidrano 2012

29.01.2012. 23:00
Odabrani radovi za županijsku smotru Lidrano 2012


Na Međuopćinskom susretu učenika osnovnih škola “Lidrano 2012.” – Međužupanijski prsten, održanom danas u OŠ “Privlaka” odabrani su najbolji radovi koji će sudjelovati na Županijskoj smotri “Lidrano 2012”.
Ravnatelj OŠ “Privlaka” Šime Vukić izrazio je veliko zadovoljstvo jer je baš njihova škola domaćin ovog međužupanijskog susreta na kojem, kako je istaknuo, sudjeluje 20 osnovnih škola s 220 učenika i 55 mentora. Nakon pozdrava upućenog gostima, među kojima je bio i voditelj Odsjeka za prosvjetu iz Ureda za državnu upravu Miljenko Marinović ravnatelj je riječ prepustio načelnicima općina Privlake i Vir, Ivi Suriću i Kristijanu Kapoviću.
– Velika je čast što se Lidrano održava baš u Privlaci, osobito jer me ovo podsjeća na dane kada sam bio mali i kada sam i sam sudjelovao na njemu, nostalgičan je bio Surić, a sretnih uspomena iz školskih klupa prisjetio se i Kapović:
– Kao bivši učenici u ovoj školi uvijek smo podržavali projekte škole i bili joj na raspolaganju, a tako će biti i dalje, zaključio je.
Samu svečanost Lidrana i natjecateljski dio otvorio je pročelnik Odjela za društevene djelatnosti zadarske županije Ivan Šimunić.
– Naše škole su odgojne i obrazovne ustanove i zato organizacija ovakvih manifestacija ima veliki značaj, a mi kao Županija dajemo im potporu. Očuvanje aktivnosti poput Lidrana važno je iz više razloga, a u jednoj perspektivi budućnosti Hrvatske, pred ulaskom u Europsku uniju, nije bitan samo novac nego i kulturne vrijednosti koje smo kao narod uspjeli sačuvati, a koje se potvrđuju kroz ovakav način rada, rekao je Šimunić.
Prije samog natjecateljskog dijela za uzvanike i učenike je priređen i bogat popratni program u kojem je sudjelovao školski zbor, lokalna folklorna skupina te ženska klapa “Libar”.
Sam natjecateljski dio započeo je nakon svečanog dijela programa, a učenici koji su sudjelovali povukli su se, zajedno s Prosudbenim povjerenstvima u učionice. Učenici su se natjecali u nekoliko sekcija: literarnom stvaralaštvu, radio i filmski uradci u kategroijama radijske emisije i videofilmsko stvaralaštvo, novinarsko stvaralaštvo te dramsko-scenski izraz: pojedinačni i skupni nastupi. Radove učenika ocjenjivalo je tročlano povjerenstvo sastavljeno posebno za svaku od ovih sekcija od ljudi iz struke.


20 ŠKOLA I 220 UČENIKA


Na ovoj prvoj razini natjecanja “Lidrana” predstavilo se sveukupno 220 učenika iz čak 20 osnovnih škola Zadarske županije. U Privlaci su se tako svojim kreativnim stvaralaštvom ogledali učenici OŠ Jurja Barakovića iz Ražanca, OŠ Petra Zoranića iz Jasenica, OŠ Braće Radića iz Pridrage, OŠ “Sukošan” iz Sukošana, OŠ Petra Zoranića iz Stankovaca, OŠ “Pakoštane” iz Pakoštana, OŠ “Obrovac” iz Obrovca, OŠ “Privlaka” iz Privlake, OŠ “Poličnik” iz Poličnika, OŠ “Gračac” iz Gračaca, OŠ Braće Ribar iz Posedarja, OŠ “Starigrad” iz Starigrada, OŠ “Sveti Filip i Jakov” iz Svetog Filipa i Jakova, OŠ “Galovac” iz Galovca, OŠ Stjepana Radića iz Bibinja, OŠ Vladimira Nazora iz Škabrnje, OŠ “Novigrad” iz Novigrada, OŠ “Benkovac” iz Benkovca, OŠ Petra Zoranića iz Nina te OŠ “Zemunik” iz Zemunika.




POPIS UČENIKA KOJI SU UPUĆENI NA ŽUPANIJSKU SMOTRU PROČITAJTE U SUTRAŠNJEM BROJU TISKANOG IZDANJA ZADARSKOG LISTA.