Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Sve češće krađe nakita i provale u prostore za otkup plemenitih metala

29.01.2012. 23:00
Sve češće krađe nakita i provale u prostore za otkup plemenitih metala


Trend otvaranja poslovnica za otkup plemenitih metala koji je aktualizirala recesija očito su prepoznali i “dugoprstići” koji, sudeći po policijskim izvješćima, u potrazi za brzom i lakom zaradom, sve češće provaljuju upravo u te objekte. Ujedno, policija bilježi i sve veći broj prijava građana kojima su lopovi iz njihovih kuća i stanova ukrali nakit, bilo da je zlatan ili srebren.
Posljednji slučaj provale u poslovni prostor tvrtke za otkup zlata i srebra dogodio se u noći s petka na subotu. Na meti još uvijek nepoznatom lopovu našao se poslovni prostor tvrtke za otkup zlata i srebra u Ulici Stjepana Radića na Voštarnici, a kradljivac je otamo odnio metalnu kasicu, no nije se previše okoristio. Naime, prema policijskom izvješću, u kasici je bilo manje od sto kuna. Policija je nakon obavljenog očevida nepoznatog počinitelja prijavila nadležnom državnom odvjetništvu, jednako kao i kradljivca zlata koji je u petak, tijekom jutra, provalio u stan 48-godišnjem Zadraninu u Ulici Ive Senjanina. Kradljivac je Zadraninu odnio zlatni nakit vrijedan nekoliko tisuća kuna.
Lopov Pakoštancu ukrao gorivo i akumulator
Pod okriljem noći s petka na subotu nepoznati je lopov iz radnog stroja u vlasništvu 59-godišnjeg muškarca iz Pakoštana ukrao akumulatore i pedesetak litara dizel goriva. Muškarcu je pričinjena šteta od nekoliko tisuća kuna, a policija traga za kradljivcem protiv kojega slijedi kaznena prijava državnom odvjetništvu.
Pokradena trgovina informatičke opreme
Policija traga za provalnikom koji je u noći s petka na subotu provalio u trgovinu informatičke opreme u centru garda, u Ulici knezova Šubića Bribirskih. Vlasnik trgovine policiji je prijavio da mu nedostaju tri prijenosna računala i više komada informatičke opreme.
– Protiv nepoznatog počinitelja državnom odvjetništvu u Zadru podnesena je kaznena prijava – stoji u izvješću zadarske policije koja traga za ukradenim predmetima i lopovom.