Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

“Zadarskom Fritzlu” pet godina zatvora

29.01.2012. 23:00
“Zadarskom Fritzlu” pet godina zatvora


Monstruoznom ocu koji je 30 godina svakodnevno silovao duševno bolesnu kćer sudilo se samo za zlostavljanje tijekom posljednjih 20 godina, koje se dogodilo na području Hrvatske, nakon što je obitelj doselila iz inozemstva


Zbog spolnog odnošaja s nemoćnom osobom, rodoskvrnuća, ali i nedopuštenog držanja oružja i eksplozivnih tvari, danas je na Općinskom sudu u Zadru na jedinstvenu kaznu od pet godina zatvora nepravomoćno osuđen 76-godišnjak iz okolice Zadra.
Riječ je o slučaju koji je, nakon što je ljetos otkriven, šokirao zadarsku ali i širu javnost, a 76-godišnjak je zbog okrutnosti u medijima nazvan “zadarskim Fritzlom”. Muškarcu koji je 30 godina silovao svoju nemoćnu kćer, a zlostavljanje započeo još dok je ona bila maloljetna i dok je obitelj živjela u Njemačkoj, sudilo se iza zatvorenih vrata sudnice pred sucem Ivicom Marinovićem, no teretilo ga se samo za 20 godina zlostavljanje koliko je obitelj živjela na području Hrvatske.
Prema dostupnim informacijama sve godine o hororu koji je proživljavala nesretna djevojka, danas 46-godišnja žena, bila je upoznata njezina majka no o svemu je šutjela. Zlostavljanje je prekinuto nakon što je policiju o monstruoznim očevim radnjama obavijestila sestra duševno bolesne i godinama zlostavljane žene. Nakon prijave policija im je zakucala na vrata i “Fritzla” odvela u pritvor Istražnog zatvora u Zadru.
Tijekom pretresa njihove luksuzne obiteljske kuće u zadarskom zaleđu, policajci su muškarcu pronašli pravi maleni, “poluilegalni” arsenal oružja. Uz legalnu lovačku pušku i pripadajuće streljivo, njemu je, naime, pronađen i jedan ilegalni plinski pištolj te dva pištolj-penkale.