Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Majci zlostavljačici prijeti 15 godina zatvora

Autor: Suzana Bandić

29.01.2013. 23:00
Majci zlostavljačici prijeti 15 godina zatvora


– Obrada tog slučaja dovršena je početkom siječnja nakon čega je protiv 37-godišnje žene podnijeta kaznena prijava zbog spolne zloupotrebe djeteta mlađeg od 15 godina – rekao je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan. Majci je određen istražni pritvor u trajanju do mjesec dana
Zbog seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja vlastitog sina u dobi od svega 11 godina 37-godišnjoj majci s jednog zadarskog otoka određen je pritvor u trajanju do mjesec dana.
– Obrada tog slučaja dovršena je početkom siječnja nakon čega je protiv 37-godišnje žene podnijeta kaznena prijava zbog spolne zloupotrebe djeteta mlađeg od 15 godina – rekao je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan o događaju koji se prema prijavi odigrao na jednom zadarskom otoku koncem prosinca prošle godine.
Zaštita žrtve
– Obrada događaja je u tijeku, a zbog zaštite digniteta žrtve, u ovom slučaju malodobnog djeteta, ne možemo govoriti o detaljima. Ono što mogu reći jest da smo odmah po prijavi poduzeli sve što je bilo potrebno i što je u našoj moći – rekla je Sanja Paleka, nedavno imenovana ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Zadru koji je nedavno potresla afera vezana uz monstruoznu majku s područja Gračaca koja je podvodila dvije kćeri od kojih je jedna maloljetna. Zadarska javnost još će dugo pamtiti i “slučaj Nikpalj” kada je nakon gotovo dvije godine otkriveno mumificirano tijelo Nenada Nikpalja u potleušici u centru grada. S njim u kući su živjeli njegov dvije godine mlađi brat i majka i to bez struje, vode i sanitarnog čvora. Pokojni Nenad bio je od dječje dobi pod skrbi socijalnih radnika jer je zbog preboljene cerebralne paralize bio nepokretan.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU