Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Posedarju ponovno vraćena hitna medicinska pomoć!

Autor: Velimir Brkić

29.01.2013. 23:00
Posedarju ponovno vraćena hitna medicinska pomoć!

Foto: Velimir BRKIĆ



Odsad će Zadarska županija imati osam novih i jednu “staru”, ispostavu onu u Posedarju. S dežurnim liječnikom su ispostave Poličnik, Biograd na Moru, Pag i Kali na otoku Ugljanu, dok su s medicinskom sestrom i tehničarom, ali bez liječnika ispostave Gračac, Benkovac, Starigrad-Seline i Nin


U Posedarje se nakon dvadesetak dana neizvjesnosti, pomalo uzavrele atmosfere te prepiske i sastanka načelnika Ivice Juričevića s pomoćnikom ministra Ostojića i načelnicom Odjela za Hitnu medicinsku pomoć, vratio građanski mir, vraćaju se dugogodišnja dežurstva hitne medicinske pomoći u Domu zdravlja.
– Uz svekoliku podršku općina Jasenice i Novigrad, Grada Obrovca te razumijevanja odgovornih ljudi Zadarske županije vraćena su dežurstva hitne pomoći. Posedarje je jedino mjesto u Hrvatskoj koje je dosad imalo dežurnu hitnu medicinsku pomoć, a novim je ustrojem ugašeno. Nepravda je ispravljena, kazao je Juričević.
Tako je jučer odlučeno na sastanku u zadarskom Domu županije na kojem su osim posedarskog načelnika i predsjednika Vijeća, Ivice Juričevića i Nike Zekića, sudjelovali župan Stipe Zrilić, županijski pročelnik za zdravstvo dr. med. Josip Kraljić i Davorka Krnčević, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije.
– U posedarskom Domu zdravlja će dežurati timovi T2 (dvije medicinske sestre/tehničara). Tijekom tri ljetna mjeseca pridružit će im se i liječnik kojeg će zajednički sufinancirati općine Posedarje, Novigrad i Jasenice, govori Krnčević.
Odsad će Zadarska županija imati osam novih i jednu “staru”, ispostavu onu u Posedarju. S dežurnim liječnikom su ispostave Poličnik, Biograd na Moru, Pag i Kali na otoku Ugljanu, dok su s medicinskom sestrom i tehničarom, ali bez liječnika ispostave Gračac, Benkovac, Starigrad-Seline i Nin. Ispostave Starigrad-Seline i Posedarje u ljeti će imati i liječnika.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU