Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Otočani poslali pozivnicu za škraping

29.01.2014. 23:00
Otočani poslali pozivnicu za škraping


Na ovogodišnji Škraping prijavilo se do sada 130 natjecatelja. Ovogodišnji Škraping se održava 8. ožujka na otoku Pašmanu. Organizira ga Općina Tkon i JKU Prvenj u njenom vlasništvu. Prijave traju do 28. veljače, organizatori očekuju oko 900 sudionika, rečeno je na Morskom utorku Gradske knjižnice na kojem je tradicionalno predstavljen pašmanski Škraping. U sklopu Škrapinga organiziraju se tri utrke – ultra u duljini od 40 kilometara, light duljine 20 kilometara i deset kilometarski đir.
– Pozivam vas da dođete na Škarping. To nama otočanima jako puno znači. Taj dan u Tkon dođe preko 1.000 ljudi, a nas ima 750. Osjeti se ogromna pozitivna energija koja utječe na sve nas, rekao je načelnik Općine Tkon Goran Mušćet.
Sam dan utrke je kruna Škraping tjedna tijekom kojeg se organiziraju predavanja i radionice otočne i ekološke tematike. Na sam dan utrke organizira se Sajam otočnih proizvoda na kojem će sudjelovati sedamnaest izlagača s oznakom HOP.
Na Morskom utorku Rade Nekić je ispred Udruge inovatora Zadarske županije uručio priznanje idejnom začetniku Škrapinga Josipu Tomiću.