Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Ive Kalajdžić izradio najbolju repliku Leonardove Mona Lise

29.01.2017. 23:00
Ive Kalajdžić izradio najbolju repliku Leonardove Mona Lise


Noći muzeja u Zadru nisu odoljeli ni gosti caffe galerije Doma. Likovni zadatak bio je nacrtati Mona Lisu, onako kao je oni vide između dva makijata i neke žestice.
Na „otvoreni” natječaj prispjelo je 48 uradaka, a ocjenjivački sud, kojeg su činili slikarica Irena Baković Marušić i Nenad Čulić poznatiji pod umjetničkim imenom KGB, proglasio je najboljom replikom Da Vincijeve perjanice, Mona Lisu Ive Kalajdžića. Kalajdžić je osvojio dvije patvorene ulaznice za Louvre. Drugu nagradu, ovog puta originalne ulaznice za dvije osobe za caffe galeriju Doma, ponio je kući zadarski kipar Dragan Kwiatkovski. Poznati hard-core kalendar Bleka i konja, na svoj zid, kao treću nagradu, objesit će Lidija Biočić.
Bojana Vukojević je, pak, osvojila nagradu publike, tortu Mona Lisa, koju su gosti „dotukli” već do ponoći Noći muzeja.
– Leonardo je bio najveći genij renesanse. Putija se u svašta, upravo kao i naši gosti. Činilo se da će Mona Lisa biti težak izazov, ali za njih bi i onaj kompjuter Deep Blue bio dječja igračka. Malo humora, puno umjetnosti bio je naš doprinos Noći muzeja, rekao je u svom stilu vlasnik caffe galerije Neno Kožul.