Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nije fraza – ne možeš lako dobiti nikoga

Autor: Andrija Dešpoja

29.03.2010. 22:00
Nije fraza – ne možeš lako dobiti nikoga

Foto: Zvonko KUCELIN



“Na muci se poznaju junaci” kazat će stara mudra uzrečica, a na kraju ovakve utakmice u kojoj je sve bilo teška muka nema se ništa drugo konstatirati nego junačka dva boda na konto Zadrana. Pogotovo je bio dirljiv trenutak izlaska igrača Zadra s parketa prema svlačionici gdje se nakon dugo vremena čuli uzvici poput: Bravo momci!. Takvim epitetom je započeo svoje viđenje nakon utakmice i trener Zadra, Danijel Jusup kojem je sigurno silno laknulo nakon bacanja Stipčevića. Sjetimo se, Cedevita je bila kobna za gospodina Sagadina, a umalo je “stolice” koštalo i Jusupa. No, fanatizam njegovih igrača u drugom poluvremenu što se posebice odnosi na fenomenalnog Marka Cara donio je ogromnu količinu rasterećenja za nastavak domaćeg prvenstva.
– Izuzetno teška utakmica što je bilo za očekivati budući da se radi o jednoj vrlo kvalitetnoj momčadi koja je odlično posložena. Imaju igru iznutra, prijete izvana, neumoljivi s trice i imaju težinu. Mi smo odigrali prvo poluvrijeme jako loše, ali smo u drugom poluvremenu krenuli agresivnije. Povukao je Car koji je otvorio igru iz picka, razigrao druge igrače  i na kraju smo došli do iznimno bitna dva boda – Jusup će nakon pobjede, a osvrnuo se i na sljedeće gostovanje na istoku Hrvatske u Dardi.
– Pokazalo se prošlo kolo protiv Svjetlosti da ne možeš lako dobiti nikoga. Nijedna takva utakmica nama neće biti lagana, pa ni sljedeća protiv Darde. Takve momčadi imaju jednu određenu kvalitativnu razinu i uz punu dvoranu te njihovu rasterećenost ne možeš bez maksimalnog pristupa ni razmišljati o pobjedi. Nadam se da ćemo uspjeti kapitalizirati ovu pobjedu protiv Cedevite potvrdivši je u Dardi – zaključio je Jusup, a njegov kolega Slobodan Subotić podebljao je zadnju minutu koja je ponovno bila kobna za njegovu momčad.
– Ponovila nam se ista situacija kao i NLB ligi kad smo imali priliku pobijediti Zadar u njegovoj dvorani, ali isto kao i danas odlučivao je jedan skok, jedna lopta. Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi, ali mogu reći da nikad nismo bili bliže pobjedi na Višnjiku. Nema vremena za plakanje, jer već nas u subotu čeka Cibona – za kraj je kazao Subotić.