Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Uhićen bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec

Autor: Hina (H)

29.03.2010. 22:00
Uhićen bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec

Foto: FAH



Bivši potpredsjednik Vlade, bivši ministar gospodarstva Damir Polančec uhićen je jutros u svojoj kući u Koprivnici, potvrdio je Hini glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec.
Osim potvrde da je Polančec uhićen jutros oko osam sati u svome domu, Borovec nije želio ništa više reći, pa niti je li uhićenje bivšeg potpredsjednika Vlade izvršeno po nalogu Uskoka, koji protiv Polančeca posljednjih mjeseci vodi istragu zbog sumnje u malverzacije prilikom izgradnje rasvjete na nogometnom igralištu u njegovom rodnom mjestu Đelekovcima pokraj Koprivnice.
Glasnogovornik MUP-a nije želio ni potvrditi ni opovrgnuti da je Polančec već prebačen u Zagreb na saslušanje.
Od Polančecovog branitelja Ante Nobila doznaje se da je koprivnička policija jutros u 7 sati ušla u kuću bivšeg potpredsjednika Vlade sa sudskim nalogom za za pretragom, a nakon sat vremena Polančec je svom branitelju telefonom javio da je uhićen.
Nobilo je Hini izjavio da je u sudskom nalogu za pretragu navedeno da se Polančeca sumnjiči za zloporabu položaja i ovlasti, no odvjetniku nije poznato za što se točno tereti Polančec. No, smatra da nije riječ o staroj kaznenoj prijavi vezanoj uz rasvjetu na nogometnom igralištu, nego da se najvjerojatnije radi o nečemu povezanom s Podravkom.
U Uskoku se zasad nije moglo ništa doznati.