Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Sapunica kakve se ne bi posramili ni Lara i Jaša

29.03.2012. 22:00
Sapunica kakve se ne bi  posramili ni Lara i Jaša


Duhovite rečenice, satiričan ton, likovi koji neodoljivo podsjećaju na neka autentična hrvatska lica kakvih se nagledamo u medijima, samo su neki od elemenata u predstavi, koji ju čine suvremenom i privlačnom današnjem gledatelju starije i mlađe generacije


U Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar  Glumačka družina “Histrion” odigrala je sapunicu  kakve se ne bi posramili ni  Lara i Jaša, glavni likovi trenutno najpopularnije hrvatske sapunice “Larin izbor”.
U poplavi turskih, indijskih, španjolskih, meksičkih,  engleskih, njemačkih, pa i  hrvatskih sapunica “Histrioni” su se odlučili malo našaliti i pokazati iz glumačke perspektive o kakvom se svijetu  zapravo tu radi.
Autor teksta i redatelj Ivan  Goran Vitez otkriva nam svijet koji se krije iza snimanja  telenovela: istrošene i razočarane glumce koji se prodaju za sitni novac, mlade  ljude željne instant slave bez  truda, bahate producente koji žele što brže i što više  zaraditi te male spletke koje  se odvijaju nakon što se kamere ugase. Bespoštedan je  to svijet koji ne poštuje umjetnost i ne poznaje lojalnost.  Ipak “Histrioni” su ga uspjeli  prikazati na duhovit način,  karikirajući situacije i događaje kakvih zasigurno ima  i na stvarnim setovima.
Duhovite rečenice, satiričan ton, likovi koji neodoljivo podsjećaju na neka autentična hrvatska lica kakvih  se nagledamo u medijima, samo su neki od elemenata u  predstavi, koji ju čine suvremenom i privlačnom današnjem gledatelju starije i  mlađe generacije.
Uloge u predstavi ponijeli  su Pero Juričić, Ankica Dobrić, Ivan Glowatzky, Ivica  Pucar i Iva Visković. Zabavljajući se na pozornici glumci su probili jedan čarobni  mjehur lažnog sjaja i idile i  donijeli nam dašak pravog  “Mjehura od sapunice”.