Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Uskrs sa Silvijanom

29.03.2012. 22:00
Uskrs sa Silvijanom


Sinoć je u caffe galeriji Đina otvorena  tradicionalna uskrsna  izložba zadarske umjetnice Silvijane Dražović.  Silvijana je izložila slike i  ukrasna uskrsna jaja, napravljena u tehnici “needle point felting”, nastavljajući ovom izložbom  kontinuitet uskrsnih  izložbi još od davne  1980. godine, zaokružujući i jednu obljetnicu – 20. uskrsnu  izložbu u caffe galeriji  Đina. Obraćajući se uzvanicima poznata je zadarska umjetnica naglasila kako za nju Uskrs  ima posebno značenje,  kreativni početak godine, svojevrsno buđenje  koje istovjetno i ona duboko osjeća u sebi i želi  podijeliti sa svim ljudima. 
– Uskrsom započinjem  svoju kreativnu godinu, a  Božićem je zaključujem,  objasnila je Silvijana,  zahvalivši okupljenima  na dolasku, nepropustivši im čestitati Uskrs.
Nekoliko prigodnih riječi mogli smo čuti i od  Renate Longin, vlasnice  caffe galerije koja je, zahvalivši svim okupljenima  na dolasku, posebnu zahvalu uputila i Silvijani,  sretna što ju upravo njena caffe galerija ima ponovno priliku ugostiti.
Nastojeći svojim poklonicima pružiti uvijek  nešto novo, neke nove  oku ugodne umjetničke  tehnike, Silvijana se ove  godine odlučila za vizualno vrlo atraktivnu  tehniku “needle point felting”, a i zahtjevnu s obzirom da se na svakom  jaju u toj tehnici radi i po  cijeli dan, trudeći se biti  uvijek nova i svježa.
Silvijana svoj umjetnički izričaj nije zaokružila samo slikanjem  već je svoju bujnu maštu  prenijela i na, u zadnje  vrijeme sve učestalije  male, “žive”, bogate bojim i oblicima dekorativne “sitnice” poput spomenutih uskrsnih jaja koja  “oplemenjena” njenim  umjetničkim “dodirom”  uljepšavaju blagdan Uskrsa svakog prostora.
Poznata i kao vrsna  kuharica ova je umjetnica odlučila izložbu podijeliti u dva dijela, sinoćnji i dio koji će biti na  rasporedu idući četvrtak  kada će prostor Đine biti  u znaku njenih gurmanskih delicija – raznih vrsta želatine. Kao najava  tom događanju, zidove  Đine sinoć su krasili Silvijanini kuhari. Izložba  “Uskrs sa Silvijanom”  trajat će do zadnjeg dana  uskrsnih blagdana.