Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Gradnja supermarketa podijelila ninsku vlast i oporbu

29.03.2017. 22:00
Gradnja supermarketa podijelila ninsku vlast i oporbu


Ovih je dana unutar gradske građevinske zone Rupe, nešto zapadnije od novoizgrađene zgrade Osnovne škole “Petar Zoranić”, na dvije parcele veličine oko 8.000 metara četvornih, počela gradnja supermarketa trgovačkog lanca Plodine.
Pripremni zemljani radovi povjereni su zadarskoj građevinskoj tvrtki “Kali d.o.o.” čiji radnici s teškom mehanizacijom užurbano pripremaju uvjete za početak gradnje samog objekta, koji bi se, kako doznajemo, trebao otvoriti do početka ovogodišnje turističke sezone.
U navedenom supermarketu izvan sezone posao će dobiti 30-tak djelatnika dok bi se ta brojka u vrijeme turističke sezone mogla popeti i na 70-tak. Grad Nin je, kao što je poznato, samo od prodaje građevinskog zemljišta uprihodio 9.638.591 kuna, a naravno da će se taj iznos još dodatno u vrijeme poslovanja objekta podebljati od komunalne naknade, komunalnog doprinosa.
Treba kazati kako je prodaja navedenog građevinskog zemljišta kao i gradnja supermarketa podijelila ne samo vijećnike u ninskom Gradskom vijeću, nego i same građane. Kako se moglo čuti od čelnih ljudi Grada, u vremenu oseke investicija, prodaja zemljišta i gradnja supermarketa, investicija je vrijedna poštovanja.
Gradska oporba, a uz nju i dio građana, izrazila je negodovanje tvrdeći kako već u gradu Ninu postoji dovoljno supermarketa i malih prodavaonica te kako se navedeno gradsko zemljište trebalo ostaviti za buduće ninske naraštaje ili ga upotrijebiti za pametniju svrhu, kako je u više navrata na sjednicama Gradskog vijeća isticao vijećnik SDP-a Endo Sipina, za gradnju stanova za mlade ninske obitelji i tome slično. Tko je bio u pravu pokazat će vrijeme.