Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Ministru čast što je bio dijelom zadarskog sveučilišta

29.03.2017. 22:00
Ministru čast što je bio dijelom zadarskog sveučilišta


Sveučilište u Zadru svjedoči da mala sveučilišta mogu imati veliku snagu, rekao je u četvrtak u Zadru ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić na svečanoj sjednici u povodu 15. obljetnice toga Sveučilišta.
Sveučilište u Zadru obljetnicu utemeljenja slavi trodnevnim programom Dies academicus, a ta najjača zadarska obrazovna ustanova, premda statusom mlada, sljednica je najstarijega sveučilišta na tlu Hrvatske osnovanog 1396. godine.
“Riječ je doista o sveučilištu koje je na najbolji način uspjelo obaviti integraciju. Imao sam čast biti profesor na ovom sveučilištu i mogu posvjedočiti koliko je značenje i snaga ovoga sveučilišta i za Zadar i za cijelo ovo područje”, dodao je ministar.
Rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. Dijana Vican naglasila je da se današnjom obljetnicom slavi ostvarenje najvećeg cilja Sveučilišta – čvrste i konkretne institucionalne suradničke sprege na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini.
“Nema nikoga i ničega tko bi obuzdao rastući entuzijazam znanstvenoga i nastavnoga kadra svih generacija našeg sveučilišta ili, pak, otupio tankoćutnost spram brojnih mladih talenata koji nam i čine poticaj u visokoobrazovnoj svakodnevici”, kazala je.
Na Sveučilištu u Zadru na 25 odjela studira 6500 studenata, a zaposleno je 600 djelatnika.