Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U Viru postavljeno 55 rasvjetnih tijela

29.03.2017. 22:00
U Viru postavljeno 55 rasvjetnih tijela


Od Virskog mosta do naselja Centar, otok Vir pomalo dobiva suvremenu i estetiziranu vizuru i vrlo skoro pravu, gradsku rasvjetu uz prometnicu D-306. S današnjim danom postavljeno je ukupno 55 rasvjetnih tijela, uključujući rasvjetu kod rotora, uz glavnu virsku prometnicu od Virskog mosta do Centra u sklopu druge faze izvođenja projekta rekonstrukcija državne ceste D-306 u dužini od četiri kilometra. Općinsko poduzeće “Vir održavanje” s radovima je počelo u veljači, a ukupno će biti 145 stupova rasvjete sa sjeverne strane na nogostupu, dok će s druge strane ceste po projektu “Hrvatskih cesta” biti trotoar i biciklistička staza. Širina nogostupa bit će od dva i pol do tri metra, već prema zadanosti i mogućnosti same trase te iskolčenja, a probno paljenje rasvjete na postavljenim stupovima očekuje se najvjerojatnije do kraja tjedna – kažu u “Vir održavanju”.
Ciljevi ovog projekta konačnog uređenja najvažnije virske prometnice, odnosno proširenja dionice ceste od Virskog mosta do naselja Centar sa sadašnjih osam metara na ukupno 12 metara, prvenstveno su izgradnja nogostupa za pješake, postavljanje rasvjete radi veće prometne sigurnosti te dobivanje adekvatnog prostora za postavljanje krupne infrastrukture predviđene na tom koridoru.
U nepuna dva mjeseca rada na drugoj fazi projekta rekonstrukcije D-306 djelatnici “Vir održavanja” iskopali su stope ili rupe za postolja koja su se betonirala i na njima postavila javna rasvjeta, odnosno stupovi visine 8 metara sa štednim rasvjetnim tijelima.