Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Uskrsne rukotvorine darovale djeci Doma

29.03.2017. 22:00
Uskrsne rukotvorine darovale djeci Doma


Počevši od zime, u Domu za odgoj djece i mladeži Zadar traje jedna lijepa generacijska priča. Zadarske umirovljenice, ali i druge žene dobre volje ujedinjene pod udrugom Pozitiva senior ravnateljici Ljiljani Šarić predložile su oko božićnih blagdana donaciju svojih rukotvorina. Povezale su se, sprijateljile, a kako ove spretne rukotvorke nisu imale prostor za rad, u Domu su im izašli u susret s jednom prostorijom. Danas se tamo sastaju jednom tjedno, izrađuju rukotvorine, druže se sa svim štićenicima koji to žele. Rezultat svega toga je nova serija rukotvorina, koje su članice također ustupile u korist štićenika doma, a koje će biti izložene na Narodnom trgu 4. travnja. Tada se pozivaju svoji koji to žele da donacijama daju prilog za djecu iz Doma.
– Velikodušno smo tad prihvatili ovu skupinu dragih žena i ova prekrasna suradnja traje i danas. Iako su članice rekle da im prostor treba samo dok se ne snađu, što se mene tiče, mogu kod nas ostati dokle god sam ravnateljica. Ovo je jedno druženje, na uistinu obostrano zadovoljstvo, kazala je Šarić.
Pozitiva senior je novoosnovana nestranačka udruga umirovljenica i žena dobre volje, bez obzira na godine.
– Kao grupa djelujemo godinu dana i imamo 16 članica. Upita za članstvo imamo puno više, no nažalost, ograničeni smo prostorom i zasada ga nismo u mogućnosti širiti. A puno ljudi želi nam se priključiti i raditi dobro, kazala je Ljerka Paleka, članica udruge, dodajući kako je cilj članica djelovati humanitarno prema svim ranjivim skupinama, djeci, bolesnima, starijima, beskućnicima te sa svima koji budu zainteresirani s njima surađivati.