Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Veliki koncert Nike Bete

Autor: Velimir Brkić

29.04.2010. 22:00
Veliki koncert Nike Bete

Foto: Adam VIDAS



Kantautor Niko Bete kojega rado slušaju poklonici domoljubnih hrvatskih pjesama večeras će održati veliki koncert u zadarskom hramu košarke, dvorani Jazine. Koncert u Jazinama započinje u 21 sati, a ulaznica je 50 kuna, rečeno je na konferenciji za novinare u hotelu Kolovare.
Kako je županijski UHDDR glavni promotor i suorganizator koncerta na konferenciji su uz Niku Betu nazočili i predsjednik UHDDR-a Ante Martinac te Nino Rašin.
– Veliki prijatelj Zadra, kantautor Niko Bete na konceru u Jazinama će ujedno promovirati i svoj novi album “Istina”, a kao mjesto za promociju odabrao je upravo Zadarsku županiju, odnosno Zadar, naglasio je Martinac pozivajući na koncert sve žitelje Zadarske županije, naročito hrvatske branitelje.
Niko Bete, skladatelj i tekstopisac, rođen je u Konavlima. U dosadašnjoj karijeri snimio je pet samostalnih albuma. Javnosti je poznat po pjesmama: “Ante, svi smo mi za te” i “Mirko Norac” koje su ostavile trag na svim prostorima Lijepe naše i diljem svijeta. Sad predstavlja svoj novi album pod nazivom “Istina” na kojem se nalazi 14 pjesama čiji je autor glazbe i stihova. Pjesme su kao i dosad posvećene Bogu, domovini i ljudima dobre volje.
– Dok sam čekao da završimo moj novi album, razmišljao sam gdje ću napraviti promociju, i nekako mi je postalo jasno da to treba biti upravo Zadar, a ne Zagreb, u kojem živim. Na albumu gostuje puno mojih prijatelja, od Ćire Blaževića, Božidara Alića, Marijana Bana, Iće, Bepa Matešića do Matije Vujice. Osim Matije Vuica, Bana, Iće i Bepa kao gosti koncerta bit će i moji dragi prijatelji Kuprešaci, KUD iz Šuice, moj prijatelj imitator Denis Bašić, koji će na početku koncerta pokušati objasniti zašto smo uopće napravili koncert te klapa Bibinje, kazao je Niko Bete, najavljujući kako večeras zajedno sa svojim gostima u dvorani Jazine planira napraviti pravi spektakl, za pamćenje.
Nakon koncerta u Zadru Niko Bete nastavlja koncertnu turneju u Vukovaru i Gospiću. Pored “Ante, svi smo mi za te” i “Mirko Norac” najpoznatije Betine pjesme su “Bože zdravlja”, “Budio sam se”, “Crna mi je u divojke kosa”, “Dva drugara”, “Golubica”, “Dalmatinci smo”, “Moj kume kumašine…”.