Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nakon sudara majka mu ispala iz auta pa ju pregazilo auto

29.04.2011. 22:00
Nakon sudara majka mu ispala iz auta  pa ju pregazilo auto


Općinsko tužiteljstvo Bori Huboltu na teret stavlja da je 23. prosinca 2004. godine skrivio prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradala njegova majka Danica. Županijski sud ukinuo mu je prvotnu oslobađajuću presudu


Nakon što mu je  Županijski sud u Zadru ukinuo oslobađajuću presudu,  Bore Humbolt (53) iz Suhovara, jučer je ponovno sjeo na  optuženičku klupu Općinskog suda u Zadru. Općinsko  tužiteljstvo na teret mu stavlja  da je 23. prosinca 2004. godine skrivio prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradala njegova majka Danica.  Humbolt je u trenutku nesreće upravljao teretnim automobilom marke “volkswagen” iz pravca Suhovara te se,  izlaskom na glavnu cestu, onu  za Poličnik, sudario s osobnim automobilom “renault  kangoo”. Od siline udarca  žena je ispala iz “volkswagena” nakon čega je na nju  naletjelo drugo vozilo i usmrtilo ju.
Optuženi je kazao kako se  ne osjeća krivim za kazneno  djelo za koje ga se tereti te da  ostaje pri svojoj obrani koju je  dao istražnom sucu u veljači  2005. godine, a koju je ujedno  i ponovio u prvom sudskom  postupku. Njegov odvjetnik  Šime Pavlović zatražio je provođenje novog prometnog  vještačenja kako bi se utvrdio  precizan izgled spoja glavne i  sporedne ceste, je li se u  međuvremenu nešto na tom  mjestu promijenjeno te kako  bi se podrobnije opisala situacija u kojoj se motorno  vozilo sa sporedne ceste može  uključiti na glavnu, a da se  pritom ne ugrozi sigurnost  prometa. Pavlović je predložio da se za novo  vještačenje angažira iskusniji  vještak koji bi ujedno trebao  utvrditi radi li se o raskrižju  koje se smatra takozvanom  „crnom točkom”, a na kojem  vožnja predstavlja jednu vrstu, kako je kazao, “ruskog  ruleta”.
Riječ je, naime, o raskrižju  koje je nepregledno, a dozvoljena brzina kretanja prevelika je za uvjete koji vladaju, a da je to tako, potvrđuju i dvije smrtno stradale  osobe na istom mjestu u dvije  prethodne godine.
Suđenje se nastavlja.